Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ekologické zemědělství a poptávka po jeho produktech v obcích různé velikosti na Brněnsku
Skupenová, Zuzana
Tato diplomová práce se zabývá ekologickým zemědělstvím a poptávkou po jeho produktech v obcích různé velikosti na Brněnsku. Cílem této práce bylo vyhodnotit pomocí dotazníkového šetření chování spotřebitelů a poptávku po bioproduktech v daném regionu. Dotazník se skládal z 18 otázek a byl vyplněn 150 respondenty. Získané údaje byly náležitě vyhodnoceny a zpracovány do grafů. Z výsledků průzkumu je patrná průměrná informovanost respondentů o biopotravinách. Po vyhodnocení výsledků se ukázalo, že biopotraviny nejčastěji nakupují ženy ve věku 19-35 let z okresu Brno-venkov se středoškolským vzděláním zakončeným maturitou, s příjmem 10 000-19 999 Kč. Spotřebitelé považují biopotraviny za drahé a právě jejich vyšší cena je hlavním omezením k jejich nákupu. Nejčastěji nakupují zeleninu, ovoce a mléčné výrobky. Biopotraviny nakupují ve specializovaných prodejnách a prodejnách zdravé výživy, zhruba 1x týdně a za tyto potraviny utratí čásku 501-1 000 Kč.
Možnosti veřejného stravování v biokvalitě v regionu Brno-město
Mlčoušková, Olivie
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti veřejného stravování v biokvalitě v regionu Brno-město. V první části práce jsou definovány základní pojmy ekologického zemědělství, biopotraviny a jejich certifikace a další pojmy ekologického zemědělství. Následují informace o celkovém trhu a spotřebě biopotravin. V druhé části práce jsou identifikovány možnosti veřejného stravování v biokvalitě v České republice, které jsou zjištěny z veřejně dostupných zdrojů. Další kapitola je věnována pravidlům a povinnostem provozu veřejně stravovacích zařízeních v biokvalitě. Práce je zaměřena na region Brno-město, byla vybrána bio restaurace Rebio. Dále bylo zpracováno dotazníkové šetření u zákazníků bio restaurace Rebio na téma znalost biopotravin, spotřeby biopotravin a návštěvnosti restaurace Rebio.
Stravování v biokvalitě v regionu Brno-město - problematika dodávky surovin
Mlčoušková, Olivie
Diplomová práce se zabývá veřejným stravováním v biokvalitě v regionu Brno-město a problematikou dodávky surovin. V první části práce je definováno ekologické zemědělství v porovnání s konvenčním a integrovaným zemědělstvím, dále vymezení pojmů, a to bioprodukty, biopotraviny a ostatní bioprodukty, včetně jejich certifikace. Následuje trh a spotřeba biopotravin s přehledem dodavatelů biopotravin a definice veřejného stravovacího zařízení. Poslední téma této části je nákupní chování, které výrazně ovlivňuje toto odvětví. Druhá část práce se vztahuje k restauraci Rebio, která je jedinou certifikovanou restaurací v biokvalitě v tomto regionu. Šetření je rozděleno na tři části, a to šetření o dodavatelích, rozhovor s šéfkuchařem o dodavatelsko-odběratelském prostředí restaurace a dotazníkové šetření u jejich zákazníků, které se týkalo návštěvnosti restaurace, znalosti v oblasti ekologického zemědělství a nákupního chování.
Analýza trhu biopotravin a trendů stravování v lokalitě Brno-město
Rybáriková, Barbora
Diplomová práce na téma „Analýza trhu biopotravin a trendů stravování v lokalitě Brno-město“ se zabývá problematikou biopotravin a produktů v biokvalitě, zaměřená na možnosti dostupnosti biopotravin v prodejnách a stravovacích zařízeních. Práce je rozdělena na dvě části – literární a experimentální část. Součástí práce jsou definice samotných biopotravin a jejich zpracování, systému kontroly a jejich značení spolu s legislativou ekologického zemědělství. Podstatná část práce je věnována analýze českého trhu pomocí dotazníkového šetření a cenového monitoringu vybraných potravin. Dotazník obsahoval dvanáct otázek zaměřených na preference spotřebitelů při nákupu biopotravin a stravování v biokvalitě. Závěrem jsou shrnuty výsledky z dotazníkového průzkumu spolu s porovnáním monitoringu cen potravin ve vybraných prodejnách.
Ekologické zemědělství a poptávka po jeho produktech v obcích různé velikosti na Brněnsku
Skupenová, Zuzana
Tato diplomová práce se zabývá ekologickým zemědělstvím a poptávkou po jeho produktech v obcích různé velikosti na Brněnsku. Cílem této práce bylo vyhodnotit pomocí dotazníkového šetření chování spotřebitelů a poptávku po bioproduktech v daném regionu. Dotazník se skládal z 18 otázek a byl vyplněn 150 respondenty. Získané údaje byly náležitě vyhodnoceny a zpracovány do grafů. Z výsledků průzkumu je patrná průměrná informovanost respondentů o biopotravinách. Po vyhodnocení výsledků se ukázalo, že biopotraviny nejčastěji nakupují ženy ve věku 19-35 let z okresu Brno-venkov se středoškolským vzděláním zakončeným maturitou, s příjmem 10 000-19 999 Kč. Spotřebitelé považují biopotraviny za drahé a právě jejich vyšší cena je hlavním omezením k jejich nákupu. Nejčastěji nakupují zeleninu, ovoce a mléčné výrobky. Biopotraviny nakupují ve specializovaných prodejnách a prodejnách zdravé výživy, zhruba 1x týdně a za tyto potraviny utratí čásku 501-1 000 Kč.
Analýza trhu s biopotravinami
Herzallah, Petra ; Grosz, Jan (vedoucí práce) ; Milan, Milan (oponent)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu trhu s biopotravinami v městské části Praha 4. Text práce je rozdělen do dvou hlavních částí, teoretické a praktické. V teoretické části je definováno ekologické zemědělství, jeho cíle a zásady. Dále je uveden rozdíl mezi konvenčním a ekologickým zemědělstvím, shrnuta historie a rozvoj ekologického zemědělství a popsán vývoj finančních podpor. Současně jsou zde definovány biopotraviny, jejich značení, kontrola a způsoby uvádění na trh. Praktická část obsahuje statistické porovnání vývoje výměry zemědělské půdy, počtu farem v ekologickém zemědělství a porovnání vývoje trhu biopotravin v České republice. Dále je v praktické části zpracována analýza trhu s biopotravinami v městské části Praha 4. Zjištěná data jsou znázorněna v tabulkách a grafech. Závěr je věnován návrhu opatření k rozvoji trhu s biopotravinami ve vybrané části Prahy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.