Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza nákladů a cen liniových staveb
Vacková, Veronika ; Výskala, Miloslav (oponent) ; Aigel, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce se věnuje liniovým stavbám a to pozemním komunikacím – silnicím (dálnici). V teoretické části se budeme věnovat základním názvoslovím typu cena, rozpočet stavby, náklady, liniové stavby a jejich historie a druhy podkladních a obrusných vrstev vozovky. Praktická část bakalářské práce se zabývá sestavením dvou položkových rozpočtů dle stanovených konstrukcí silnice a následným vyhodnocením dle stanovených kritérií.
Vývoj receptury bílé klobásy s podílem rostlinných bílkovin a vlákniny
Blahutová, Petra ; Svoboda, Zdeněk (oponent) ; Mikulíková, Renata (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřená na vývoj receptury bíle klobásy s náhražkou rostlinného původu. Jako náhražka byla vybrána červená čočka a kořenová zelenina zastoupena mrkví, petrželí a celerem. Podle optimalizované receptury byly připraveny tři sady vzorků klobás o čtyřech různých koncentracích. Takto připravené vzorky byly podrobeny senzorické analýze, aby byla zjištěna optimální koncentrace náhražky v klobásách. Dále byly u připravených vzorků stanoveny obsahy vybraných nutričních charakteristik, konkrétně bílkovin, tuků a mastných kyselin, sacharidů a vody, a jejich trendy. Až na pár abnormalit byly zjištěny v závislosti na zvyšující se koncentraci náhražky postupně rostoucí nebo klesající trendy obsahů nutričních parametrů. Dále byla data ze senzorického a nutričního testování podrobena statistickému vyhodnocení. U senzorických parametrů se ukázalo, že vzorky s nízkým a vysokým obsahem náhražky se od sebe napříč senzorickými parametry signifikantně liší. Statistická korelace senzorického a nutričního hodnocení ukázala, že vzorky klobás s vyšším obsahem tuků a nízkým obsahem náhražky byly hodnoceny jako chutné, tzn. že existuje přímá souvislost mezi obsahem tuků a celkovým hodnocením klobásy. Jako nejlepší vzorek byl vybrán vzorek s 36 % náhražky sestávající se ze směsi červené čočky a kořenové zeleniny v poměru 1:1. Byl spotřebitelům senzoricky nejvíce příjemný a zároveň obohacen o rostlinnou složku.
Analýza nákladů a cen liniových staveb
Vacková, Veronika ; Výskala, Miloslav (oponent) ; Aigel, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce se věnuje liniovým stavbám a to pozemním komunikacím – silnicím (dálnici). V teoretické části se budeme věnovat základním názvoslovím typu cena, rozpočet stavby, náklady, liniové stavby a jejich historie a druhy podkladních a obrusných vrstev vozovky. Praktická část bakalářské práce se zabývá sestavením dvou položkových rozpočtů dle stanovených konstrukcí silnice a následným vyhodnocením dle stanovených kritérií.
Pizzeti theory of a level rotational ellipsoid
Yurkina, M. I. ; Pick, Miloš
When calculating the normal gravity field of the Earth, we substitute the actual Earth with a proper mathematical-physical model. We have used usually to apply the Pizzetti approach. The actual Earth is substituted with a rotational ellipsoid which possesses these properties.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.