| |
|
Automatizace tvorby SW řídicích systémů
Sysel, Radek ; Pásek, Jan (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Diplomová práce pojednává o průběhu návrhu složitých objektů v automatizaci a jejich rychlého zařazení do celé procesní technologie. Ukazuje průběh tvorby od databázového modelu po generování do SCADA aplikace. Cílem práce je ukázat, co vše je potřeba vytvořit, aby vznikl funkční vizualizační model napojený na řídicí systém v PLC. Je zde pojednáváno o automatizovaném systému řízení změn, kdy již je procesní technologie vytvořena a my do ní musíme na základě revizí a připomínek zákazníka přidat objekty nové.
|
| |
|
Design stolního kávovaru
Skotnica, Vojtěch ; Rubínová, Dana (oponent) ; Zvonek, Miroslav (vedoucí práce)
Cílem této práce je navrhnout nový design stolního kávovaru tak, aby plnil veškeré konstrukční, technologické, estetické a ergonomické požadavky. Práce se zaměřuje především na jedinečnost navrženého produktu, která je klíčová k vymezení se v širokém spektru současné nabídky. Dále popisuje v textové formě a v podobě vizualizací celý návrhový proces.
|
| |
| |
|
Automatizace tvorby SW řídicích systémů
Sysel, Radek ; Pásek, Jan (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Diplomová práce pojednává o průběhu návrhu složitých objektů v automatizaci a jejich rychlého zařazení do celé procesní technologie. Ukazuje průběh tvorby od databázového modelu po generování do SCADA aplikace. Cílem práce je ukázat, co vše je potřeba vytvořit, aby vznikl funkční vizualizační model napojený na řídicí systém v PLC. Je zde pojednáváno o automatizovaném systému řízení změn, kdy již je procesní technologie vytvořena a my do ní musíme na základě revizí a připomínek zákazníka přidat objekty nové.
|
|
Design stolního kávovaru
Skotnica, Vojtěch ; Rubínová, Dana (oponent) ; Zvonek, Miroslav (vedoucí práce)
Cílem této práce je navrhnout nový design stolního kávovaru tak, aby plnil veškeré konstrukční, technologické, estetické a ergonomické požadavky. Práce se zaměřuje především na jedinečnost navrženého produktu, která je klíčová k vymezení se v širokém spektru současné nabídky. Dále popisuje v textové formě a v podobě vizualizací celý návrhový proces.
|
| |
|
Minimální bydlení - Prostorové a přístrojové nároky na přípravu pokrmů
Dias, Jiří
Cílem této práce je specifikovat prostorové a přístrojové nároky na přípravu pokrmů v rámci minimálního bydlení. V práci jsou shrnuta fakta o bydlení na malé ploše, doplněna příklady staveb. Seznamuje s důvody a faktory, které ovlivňují pořízení tohoto obytného prostoru. Dotýká se prostoru vyčleněného pro vaření a uvádí jednotlivé zóny a jejich požadavky na prostor a vybavení. Součástí práce je i samotný autorův návrh kuchyňského koutu, kde byly uplatněny získané informace.
|