Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Rodinný dům sommeliera
Schwarzová, Veronika ; Pospíšil, Jaroslav (oponent) ; Smolka, Radim (vedoucí práce)
Předmětem mé bakalářské práce je návrh rodinného domu v obci Velešín v jižních Čechách. Objekt má dvě nadzemní podlaží a je částečně podsklepen. Garáž pro jeden osobní automobil je součástí rodinného domu. Tato novostavba je navržena jako trvalé bydlení pro čtyřčlennou rodinu se vztahem k vínu a sommelierské činnosti. Konstrukční systém je stěnový zděný. Obytná část objektu je zastřešena pultovou střechou a nad garáží je střecha plochá. Pozemek je mírně svažitý, přístupný z místní komunikace orientované na sever.
Využití vína v gastronomii - oenogastronomie
Babič, Martin
Bakalářská práce je v první části zaměřena na snoubení pokrmů s víny a faktory, které finální prožitek přímo či nepřímo ovlivňují. Zmíněna jsou základní a obecná pravidla párování a jejich příklady. Dále se práce zaobírá lidskými smysly a jejich orgány, které přímo souvisí s degustací. Součástí první části práce je rovněž vysvětlení pojmu degustace, její cíl a samotné podmínky. Následně je zde i stručný popis hlavních produktů, jejichž výchozí surovinou je réva vinná. Nedílnou součástí práce je téma sommelierství. Druhá část práce popisuje osobní zkušenosti špičkových sommelierů a šéfkuchařů, kteří posouvají úroveň české oenogastronomie směrem kupředu.
Rodinný dům sommeliera
Schwarzová, Veronika ; Pospíšil, Jaroslav (oponent) ; Smolka, Radim (vedoucí práce)
Předmětem mé bakalářské práce je návrh rodinného domu v obci Velešín v jižních Čechách. Objekt má dvě nadzemní podlaží a je částečně podsklepen. Garáž pro jeden osobní automobil je součástí rodinného domu. Tato novostavba je navržena jako trvalé bydlení pro čtyřčlennou rodinu se vztahem k vínu a sommelierské činnosti. Konstrukční systém je stěnový zděný. Obytná část objektu je zastřešena pultovou střechou a nad garáží je střecha plochá. Pozemek je mírně svažitý, přístupný z místní komunikace orientované na sever.
Servis a výroba sektov
Nagy, Filip
Táto práca sa zaoberala problematikou výroby šumivého vína. Históriou výroby sektov a Champagne vín, modernou technológiou klasickej metódy, novými trendami a postupami ktoré sa dostávajú do praxe. Tak isto sa zameriava aj na iné ako tradičné me-tódy a to na charmat, transferová metóda a ruská kontinuálna metóda. To uvádza do problematiky toho, ako je toto víno vyrábané a z toho vyplýva ako by takéto víno na základe historického vývoja malo byť aj servírované. Podrobný popis servisu vína, po-trebné pomôcky a úloha sommeliera spoločne s výrobou skla a rôzne sklenené produkty vysvetľujú ako si takéto nádherné víno vychutnať v čo najväčšej miere.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.