Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Problematika potravinových pouští - případová studie Zlín
Suchý, Jan ; Spilková, Jana (vedoucí práce) ; Bednář, Pavel (oponent)
PROBLEMATIKA POTRAVINOVÝCH POUŠTÍ - PŘÍPADOVÁ STUDIE ZLÍN ABSTRAKT Tato diplomová práce souhrnně představuje fenomén tzv. potravinových pouští a snaží se zasadit problematiku dostupnosti prodejen do kontextu transformujícího se českého maloobchodního prostředí. První část práce se zabývá rozvojem nových typů maloobchodních jednotek v České republice, ke kterému došlo během posledních dvaceti let. Důraz je kladen zejména na růst nových formátů prodeje potravin - na supermarkety, hypermarkety a diskonty - které ve větší nebo menší míře ovlivnily všechny lokální trhy a podpořily tak prostorovou restrukturalizaci českého maloobchodu. To však vedlo také ke změně v dosavadní nabídce tradičních maloobchodních jednotek, které zaznamenaly úpadek. Druhá část popisuje transformaci maloobchodu ve městě Zlíně a analyzuje lokální rozmístění prodejen s potravinami. Využívá jak kvantitativního, tak kvalitativního přístupu k definování oblastí s relativně špatnou dostupností maloobchodní nabídky prodeje potravin. Zejména se pak zaměřuje na pohled spotřebitelů se sníženou mobilitou, kteří jsou tak více omezeni ve volbě prodejny, ve kterých mohou uskutečnit svůj nákup. Poslední část pak obsahuje diskuzi možných intervenčních opatření, možností prevence tohoto fenoménu, stejně jako implikace pro iniciativy, které by mohly...
Problematika potravinových pouští - případová studie Zlín
Suchý, Jan ; Bednář, Pavel (oponent) ; Spilková, Jana (vedoucí práce)
PROBLEMATIKA POTRAVINOVÝCH POUŠTÍ - PŘÍPADOVÁ STUDIE ZLÍN ABSTRAKT Tato diplomová práce souhrnně představuje fenomén tzv. potravinových pouští a snaží se zasadit problematiku dostupnosti prodejen do kontextu transformujícího se českého maloobchodního prostředí. První část práce se zabývá rozvojem nových typů maloobchodních jednotek v České republice, ke kterému došlo během posledních dvaceti let. Důraz je kladen zejména na růst nových formátů prodeje potravin - na supermarkety, hypermarkety a diskonty - které ve větší nebo menší míře ovlivnily všechny lokální trhy a podpořily tak prostorovou restrukturalizaci českého maloobchodu. To však vedlo také ke změně v dosavadní nabídce tradičních maloobchodních jednotek, které zaznamenaly úpadek. Druhá část popisuje transformaci maloobchodu ve městě Zlíně a analyzuje lokální rozmístění prodejen s potravinami. Využívá jak kvantitativního, tak kvalitativního přístupu k definování oblastí s relativně špatnou dostupností maloobchodní nabídky prodeje potravin. Zejména se pak zaměřuje na pohled spotřebitelů se sníženou mobilitou, kteří jsou tak více omezeni ve volbě prodejny, ve kterých mohou uskutečnit svůj nákup. Poslední část pak obsahuje diskuzi možných intervenčních opatření, možností prevence tohoto fenoménu, stejně jako implikace pro iniciativy, které by mohly...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.