Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 61 záznamů.  začátekpředchozí52 - 61  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Elektrody pro lithno-iontové baterie na bázi kobaltitanu lithného
Nejedlý, Libor ; Čech, Ondřej (oponent) ; Sedlaříková, Marie (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá elektrodami na bázi kobaltitanu lithného lithno-iontových akumulátorů. První část práce je věnována charakteristice Li-ion baterií, elektrochemickým reakcím a vlastnostem elektrodových materiálů. V další části je popsán experiment, který se týká vlivu dopování sodíku na výkon vrstevnatých materiálů lithiových akumulátorů. Materiály byly zkoumány pomocí metody cyklické voltametrie, impedanční spektroskopie a galvanostatického měření.
Sledování kvality pšenice pro potravinářské účely.
Slavíčková, Radka ; Hýsková, Eva (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce bylo sledovat kvalitu pšenice obecné (Triticum aestivum), dovážené do laboratoře společnosti MORAGRO ihned po sklizni osmi různými dodavateli, a zhodnotit hlavní jakostní parametry rozhodující o finálním využití této obilné plodiny. Úvod teoretické části byl věnován seznámení se s hospodářským a zemědělským významem pšenice a popisu morfologických a fyziologických vlastností pšeničného zrna. Jádro teoretické části práce bylo zaměřeno na popis a objasnění fyzikálních a chemických vlastností pšeničného zrna, které ve velké míře ovlivňují výslednou jakost pšeničného výrobku. Rovněž zde byly komentovány vnější faktory, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu a výnosy pšenice. Experimentální část byla založena na měření hlavních jakostních parametrů pšenice (vlhkost, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah lepku a dusíkatých látek, sedimentační hodnota, obsah příměsí a nečistot). Měření bylo prováděno ve většině případů pomocí automatických přístrojů a na základě získaných výsledků byla stanovena kvalita pšenice, jež umožnila rozhodnout, zda bude možné příslušnou pšenici použít pro potravinářské účely.
Nestmelené podkladní vrstvy
Simkovič, Lukáš ; Stehlík, Dušan (oponent) ; Hýzl, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce provádí porovnání vhodnosti využití nestmelených podkladních vrstev z materiálu se zrny dvou velikostí. Práce hodnotí vlastnosti směsí a ekonomickou výhodnost.
Studium vlivu příměsí na trvanlivost provzdušněných betonů
Halešová, Adéla ; Voves, Jiří (oponent) ; Hubáček, Adam (vedoucí práce)
Cílem této práce je shrnutí a posouzení možnosti využití příměsi a jejich vliv na trvanlivost provzdušněných betonů. Bakalářská práce je vypracovaná formou rešerší o zjištěných dosavadních poznatcích týkajících se provzdušněných betonů. Dále se zabývá studiem inertních a aktivních příměsí a jejich vhodností použití do provzdušněného betonu. Experimentální část je zaměřena na testování zkušebních vzorků zhotoveného betonu s použitím příměsí. Bylo pozorováno, v jaké míře mohou ovlivňovat vybrané fyzikálně-mechanické vlastnosti, jako je míra provzdušnění, odolnost povrchu betonu proti působení vody a chemických rozmrazovacích látek a dosažení požadované pevnosti.
Porovnání vlastností směsných cementů s příměsemi na bázi odpadních surovin
Martykán, Jiří ; Gazdič, Dominik (oponent) ; Fridrichová, Marcela (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání vlastností směsných cementů s příměsemi na bázi odpadních surovin. V praktické části sleduje fyzikální vlastnosti a mikrostrukturu hydratovaného směsného cementu s příměsí odprašků z výroby kameniva.
Možnosti využití různých druhů příměsí v technologii stříkaných betonů
Berčík, Martin ; Brožovský, Jiří (oponent) ; Hubáček, Adam (vedoucí práce)
Bakalářská práce je pojata formou rešerše o zjištěných dosavadních poznatcích inertních a aktivních příměsí a jejich vlivu na stříkaný beton. Zaměřuje se hlavně na složení jednotlivých příměsí, na jejich funkci vykonávající ve stříkaném betonu a vysvětluje, jakým způsobem ovlivňuje vybrané fyzikálně-mechanické vlastnosti. Práce osvětluje důležitost využití druhotných produktů z průmyslné výroby jako příměsi do betonu, jak z hlediska ekologického, tak částečně i ekonomického.
Aktivace příměsí do betonu
Eger, Lukáš ; Hela, Vlastimil (oponent) ; Hela, Rudolf (vedoucí práce)
Cílem této práce je shrnutí a pohled na příměsi do betonu. Jedná se o příměsi aktivní i inertní, které mají pozitivní vlastnosti na čerstvý i zatvrdlý beton. Především pak možné zvýšení jejich vazného potenciálu, pro co nejvyšší využití jejich pojivých vlastností, a to jak mechanickou tak chemickou cestou, popřípadě jejich kombinací, či jinou metodou. Dále pak posouzení fyzikálně – mechanických vlivů na čerstvý i zatvrdlý beton ve stáří až 60 dní, při částečné náhradě cementu příměsí odlišného charakteru.
Možnosti využití recyklovaného betonu jako náhrady drobného kameniva v cementových potěrech
Nováková, Iveta ; Brožovský,, jiří (oponent) ; Hubáček, Adam (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá shrnutím poznatků týkajících se využitím recyklovaného betonu jako náhrady drobného kameniva v cementových potěrech. Důraz je kladen zejména na popis a studium vlastností samozhutnitelných cementových potěrů. Jsou zde popsány požadavky na jednotlivé vstupní suroviny a také jednotlivé zkušební metody pro testování potěrů. Část práce je věnována praktickým aplikacím, kdy bylo použito recyklované kamenivo jako částečná náhrada přírodního kameniva při výrobě tohoto druhu kompozitu na bázi cementu.
Kvalita potravinářské pšenice v jižních Čechách
MACHOVCOVÁ, Dana
Kvalita potravinářské pšenice je ve zvoleném podniku hodnocena každoročně u všech dodávek ze zemědělské prvovýroby. V letech 2008 - 2012 byly stanoveny jednotlivé parametry u souborů o velikosti 42 - 222 vzorků, s výjimkou roku 2009, kdy byla do pšenice potravinářské technologicky zatříděna pouze jedna dodávka. Celostátní sledování kvality potravinářské pšenice je prováděno v Zemědělském výzkumném ústavu Kroměříž, s. r. o. a Agrotestu fyto, s. r. o. Je spolufinancováno MZe v rámci funkčního úkolu, který navazuje na projekt MZe ČR č. QG50041 Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin (2005 - 2010). Sklizňové vzorky získané od pěstitelů ve sledovaném období 2008 - 2012 představovaly soubory o velikosti 500 - 1035 vzorků. Byly popsány faktory, které ovlivňují kvalitu zrna. Dále kritéria a metody hodnocení kvality zrna pšenice potravinářské. Jejich aplikace v Agrotestu fyto, s. r. o. a v provozních podmínkách ZZN Pelhřimov a. s. Z výsledků jednotlivých zkoušek laboratoře střediska Záhoří byly vypočteny průměrné hodnoty sledovaných parametrů a následně porovnány s celorepublikovým průměrem a průměrem Jihočeského kraje. Kvalita zrna pšenice potravinářské vykázala v letech 2008 - 2012 velkou variabilitu v jednotlivých parametrech jak na úrovni celostátní, tak i v Jihočeském kraji a ve zvoleném podniku. Výslednou kvalitu každoročně nemalou měrou ovlivňoval průběh počasí.
Kvalita potravinářské a krmné pšenice
MACHOVCOVÁ, Dana
Kvalita pšenice potravinářské a krmné je každoročně hodnocena u všech dodávek od zemědělských družstev, podniků a soukromých zemědělců. Byly popsány faktory, které mohou kvalitu zrna ovlivnit, kritéria hodnocení kvality zrna pšenice, jejich praktické použití v provozních podmínkách podniku ZZN Pelhřimov (dříve Grana, a.s) středisko Záhoří, výsledky provedených zkoušek a porovnání s celorepublikovým průměrem. Průměrné hodnoty pšenice krmné a potravinářské v letech 2007 - 2010 ukázaly variabilitu v jednotlivých parametrech jak ve zvoleném podniku, tak v celostátním průměru. Průběh počasí ovlivnil kvalitu většiny parametrů. Značnou rozdílnost v kvalitě zrna bylo možné vysledovat i u jednotlivých dodavatelů. Správná agrotechnika a zdravé osivo je základním předpokladem kvalitní produkce.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 61 záznamů.   začátekpředchozí52 - 61  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.