Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Burianová, Eva
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na popis surovin, jež jsou pro výrobu piva s ovocnou složkou nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby piva. V literární rešerši jsou dále zmapovány pivovary a minipivovary, které ovocné pivo ve svém portfoliu nabízejí. Praktická část byla zaměřena na výrobu ovocného piva, kdy bylo vyrobeno pivo obsahující základní suroviny (slad, chmel, kvasinky, voda) a do něj byla následně přidána ovocná slož-ka ve formě pyré (marakuja, mango). Pivo bylo následně podrobeno analytickému a senzorickému hodnocení. U všech vzorků byl za pomocí přístroje FermentoFlasher stano-ven obsah objemového a hmotnostního alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt a extrakt pů-vodní mladiny. V rámci senzorické analýzy, kdy byl hodnocen vzhled, pitelnost, vůně a chuť, dosáhly nejlepších výsledků vzorky ochucené marakujou. Přídavek marakuji lze vy-hodnotit jako perspektivní ve výrobě ovocných piv.
Technológia výroby ovocných pív
Seriš, Daniel
Táto bakalárska práca sa zaoberá popisom technológie výroby ovocných pív. Literárna časť je venovaná histórii výroby piva, charakteristike základných surovín, technologickému procesu výroby, sortimentu a legislatívnym požiadavkám na kvalitu. Zvýšená pozornosť je venovaná ovocnej zložke, formám jej použitia, a aplikácii ovocia do piva počas výroby piva. V praktickej časti bolo analyzovaných 8 vzoriek ovocných pív. 4 vzorky boli experimentálne pripravené na Ústave pozberovej technológie záhradníckych produktov Záhradníckej fakulty Mendelovej univerzity v Brne a zvyšné 4 boli zakúpené v obchodných reťazcoch a pivovaroch. V laboratóriu bol vo vzorkách stanovený etanol, polyfenoly a antioxidačná kapacita. Senzorickou analýzou boli zhodnotené organoleptické vlastnosti pív. Hodnotená bola chuť, vôňa, farba, ovocná chuť, horkosť a celkový dojem. Výsledky boli štatisticky vyhodnotené a spracované do grafov a tabuliek.
Změny na trhu piva v České republice
Donátová, Martina ; Vávra, Oldřich (vedoucí práce) ; Chládek, Ladislav (oponent)
Bakalářská práce na téma "Změny na trhu piva v České republice" přibližuje současný stav pivovarnictví v České republice. Cílem práce je vysvětlit k jakým změnám na našem trhu dochází a proč. Teoretická část je zaměřena na marketingovou komunikaci, segmentaci trhu a výzkum trhu. Navazuje na to charakteristika produktu -- piva a popis současného stavu trhu piva, který v posledních letech zaznamenal výrazné změny. Pivovarské společnosti přichází na český trh piva s novými produkty určenými pro nově utvářející se segmenty lidí. Největší pozornost je věnována ovocným pivům a jejich spotřebitelům. Součástí práce je i dotazník, jehož cílem je potvrdit předpoklad, podle kterého se ovocná piva na našem trhu ujala.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.