Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský záměr firmy Lucky Baby, s.r.o.
Novotná, Kateřina ; Ambrož, Vladimír (oponent) ; Putnová, Anna (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na vytvoření podnikatelského plánu na založení společnosti Lucky baby, s. r. o., jež bude provozovat maloobchodní prodejnu s dětským zbožím a bioprodukty. V první části jsou shrnuta všechna podstatná teoretická fakta, na jejichž základě dochází k analýze vnitřního a vnějšího okolí společnosti. V poslední části je představen konkrétní návrh podnikatelského záměru a jeho ekonomické zhodnocení.
Dopad udržitelné produkce potravin na chování spotřebitele
Yerengaliyeva, Guldana
Tato diplomová práce se zabývá vlivem udržitelné produkce potravin na chování spotřebitelů. K dosažení cíle práce byla provedena analýza ekologického zemědělství v EU a v ČR, analýza trhu s biopotravinami v ČR a posouzení ochoty platit vyšší cenu za biopotraviny. Bylo také provedeno dotazníkové šetření mezi spotřebiteli s cílem zjistit jejich názor na biopotraviny a nákupní chování vůči těmto produktům. Výsledkem diplomové práce bylo zjištění, které faktory ovlivňují nákupní chování spotřebitelů vůči biopotravinam a které faktory jsou bariérou nákupu biopotravin. Byla také formulována doporučení pro spotřebitele a výrobce zabývající se výrobou a prodejem biopotravin.
Spotřebitelský trh s biopotravinami v Jihočeském kraji
SVÁČKOVÁ, Marie
Abstrakt Bakalářská práce na téma Spotřebitelský trh s biopotravinami v Jihočeském kraji se zabývá současnou situací na trhu. Cílem práce bylo analyzovat postoj zákazníků k nákupu biopotravin, vyhledat slabou stránku vztahu spotřebitele k biopotravinám, definovat směr úvahy zákazníka o nákupu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy jako ekologické zemědělství, definována je legislativa, oblast označování a certifikace biopotravin, funkce kontrolních společností ekologického zemědělství, výroba a zpracování biopotravin. Výsledky v praktické části jsou vyhodnocením dotazníkového šetření a analýzou dat získaných od respondentů průzkumu. Závěrem jsem vyhodnotila SWOT analýzu a doporučila strategii pro jihočeský trh.
Podnikatelský záměr firmy Lucky Baby, s.r.o.
Novotná, Kateřina ; Ambrož, Vladimír (oponent) ; Putnová, Anna (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na vytvoření podnikatelského plánu na založení společnosti Lucky baby, s. r. o., jež bude provozovat maloobchodní prodejnu s dětským zbožím a bioprodukty. V první části jsou shrnuta všechna podstatná teoretická fakta, na jejichž základě dochází k analýze vnitřního a vnějšího okolí společnosti. V poslední části je představen konkrétní návrh podnikatelského záměru a jeho ekonomické zhodnocení.
Faktory ovlivňující rozhodování zemědělců o realizaci ekologického zemědělství
Voráčková, Michaela ; Slavík, Jan (vedoucí práce) ; Louda, Jiří (oponent)
Diplomová práce si klade za cíl identifikovat hlavní faktory, které mají vliv na rozhodování zemědělců přejít z konvenčního zemědělství na ekologické. Ekologické zemědělství a biopotraviny jsou v dnešní době velice popularizované, jelikož představují jednu z cest udržitelného rozvoje lidské společnosti a životního prostředí. Rozvoj ekologického zemědělství proto vyspělé státy, včetně České republiky, podporují, a to na straně poptávky informačními a propagačními kampaněmi a na straně nabídky vytvářením podmínek pro certifikovaný systém ekologického zemědělství. Jako kompenzace zvýšených nákladů, které ekologické zemědělství oproti konvenčnímu přináší, mají sloužit poskytované dotace z titulu Ekologické zemědělství. V České republice ekologických farem stále přibývá, jaké jsou ale pohnutky, které zemědělce k volbě ekologického zemědělství vedou? Jsou ekologičtí zemědělci hnáni touhou produkovat zdravé potraviny a přispívat k ochraně životního prostředí, nebo jsou více motivováni ekonomickými faktory, zejména potom dotacemi? K dosažení cíle diplomové práce byla provedena analýza dotazníkového šetření určeného českým ekologickým zemědělcům. Diplomová práce přináší zajímavé závěry a lze říci, že dotace, jako forma ekonomické motivace, hrají rovněž důležitou roli, avšak ekologičtí zemědělci jsou více ovlivňováni neekonomickými faktory, zejména potom snahou žít více v souladu s přírodou, osobně přispět k ochraně životního prostředí, vyvarovat se použití chemických prostředků, či produkovat zdravé a kvalitní potraviny.
Formy distribuce biopotravin
PETERKA, Michal
Hlavním cílem diplomové práce je analýza a posouzení distribučních cest, které jsou v současnosti využívány pro biopotraviny. V první fázi byl proveden marketingový výzkum za pomoci online dotazníku, který byl následně umístěn na Google Docs. V tomto dotazníku bylo zjištováno nákupní chování spotřebitelů. Po vyhodnocení výsledků tohoto výzkumu bylo zjištěno, že nejčastěji nakupují biovýrobky v samoobslužných prodejnách, na druhém místě se umístily specializované prodejny a třetí místo obsadil nákup přímo u výrobce. Nejčastěji nakupovanou komoditou s označením Bio je mléko a mléčné výrobky, následuje ovoce a třetí místo obsadila zelenina. Ve druhé fázi byl proveden marketingový výzkum, který byl uskutečněn telefonickým dotazováním u výrobců z Jihočeského kraje. Bylo osloveno celkem 64 biofarem, z nichž se podařilo úspěšně kontaktovat 50. Nejčastěji se výrobci v Jihočeském kraji zabývají chovem dobytka. Největší podíl na odbytu u těchto biofarem jsou ze 39 % zpracovatelské firmy, z 32 % je odbyt zajištěn prodejem masa, nebo živých zvířat přímo na farmě, nebo ve vlastní prodejně a 24 % zajistí distributoři. Pouze zanedbatelných 5 % masa odebere přímo maloobchodní jednotka, která maso prodává konečnému spotřebiteli. Druhou nejčastější produkovanou komoditou je mléko a mléčné výrobky. Veškerá produkce mléka odebíraná z farem je podle dotazníkového šetření určena výhradně pro český trh a odbyt je v průměru hodnocen známkou {\clqq}chvalitebně``, o což se významnou měrou zasluhuje největší zpracovatel mléka Madeta a.s. Dalšími odběrateli jsou prodejny zdravé výživy a stravovací zařízení. Jednotlivý podíl odběratelů u mléka a mléčných výrobků se nepodařilo zjistit. Biovýrobců zabývajících se pěstováním ovoce, obilovin, luskovin a brambor je v Jihočeském kraji velmi málo, a proto vypovídací hodnota průzkumu je velmi nízká.
Nové trendy v produkci a spotřebě biopotravin
KORCOVÁ, Lucie
V literární rešerši jsem se věnovala legislativní úpravě ekologického zemědělství, vymezila jsem pojmy ekologické a konvenční zemědělství a dále jsem se zabývala principy ekologického zemědělství, kontrolním systémem, certifikací, označováním a kvalitou biopotravin a bioproduktů, biopotravinami na českém trhu a zpracovala jsem statistické údaje ekologického zemědělství a výroby biopotravin. V praktické části práce jsem se zabývala novými trendy v bioprodukci, novými trendy v prodeji biopotravin a biopotravinami ve veřejném stravování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.