Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Oranžová vína
Nečasová, Eva
Tato bakalářská práce v teoretické části popisuje historii výroby vína, původní technologii výroby vína a její přenesení pomocí gruzínské tradice do současnosti. Dále se zabývá mapováním výrobců oranžového vína v České republice i v zahraničí. Experimentální část je věnovaná senzorickému a analytickému zhodnocení vybraného souboru oranžových vín. Na základě informací získaných z literatury a ověřených uvedeným experimentem bylo navrženo doporučení pro návazný výzkum a využití v praxi.
Ekonomické souvislosti alternativních výrobních procesů oranžových vín
Eliáš, Patrik
Eliáš, P. Ekonomické souvislosti alternativních výrobních procesů oranžových vín. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019. Cílem práce je posouzení možností výroby tzv. oranžových vín a zhodnocení ekonomických souvislostí spojených s jejich výrobou. V této souvislosti jsou zvažovány dvě výrobní metody, konkrétně výroba oranžových vín v hliněné nádobě kvevri a ve francouzském dubovém sudu. Eko-nomické efekty jsou posouzeny za využití dynamických metod hodnocení efektiv-nosti investic z pohledu očekávané doby návratnosti investice a vnitřního výnoso-vého procenta investice. Před samotným vyhodnocením efektivnosti investice je kalkulována očekávaná nákladová a výnosová struktura výroby oranžových vín. Požadovaná primární data jsou získána především za využití hloubkových rozho-vorů s výrobci těchto vín. Hloubkové rozhovory byly provedeny celkem s 10 vý-robci oranžových vín z celkových 30 odhadovaných v rámci ČR. V každé z investic je kalkulováno s odlišným výrobním procesem vína. Tím je zajištěna odlišnost vy-robeného oranžového v případě kvevri či francouzského dubového sudu, což umožňuje komplexnější závěry a lepší zobecnitelnost práce.
Oranžová vína
Lutzký, Filip
Tato diplomová práce se zabývá obecným studiem oranžových vín. V teoretické části je popsána jejich historie, nádoby pro tradiční výrobu, fenolické složení a základní analytické hodnoty. V praktické části je řešen experiment, ve kterém jsou srovnány 4 odrůdy a 3 různé délky macerace rmutu. U těchto variant jsou sledovány základní analytické parametry, obsah fenolických látek, obsah katechinů, antiradikálová kapacita a redukční síla. Vína byla zhodnocena i po senzorické stránce vč. aromatického profilu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.