Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití méně známých zeleninových druhů v gastronomii
Malá, Veronika
Netradiční zeleniny pocházejí nejčastěji z oblasti tropů a subtropů, odkud jsou také dováženy. V této práci jsou zastoupeny hlavně ty druhy, které je možné pěstovat i v našich klimatických podmínkách. V experimentální části byla připravena degustace, ve které byly použity netradiční druhy jako: lilek jedlý (Solanum melongena), mochyně peruánská (Physalis peruviana), celer řapíkatý (Apium graveolens var. dulce), fenykl sladký (Foeniculum vulgare var. arizonicum), povijnice batátová (Ipomoea batatas), černá ředkev (Raphanus sativus var niger). Na konci degustace byl vyplněn respondenty dotazník, který byl později vyhodnocen. Za nejvíce netradiční zeleninu byla zvolena mochyně peruánská.
Netradiční zeleninové druhy
Jansková, Petra
Netradiční zelenina lze rozdělit dle různých hledisek do několika skupin. Určité druhy netradiční zeleniny pro své obsahové látky mohou být vhodné pro diabetické účely, ale mohou mít i širší uplatnění v jiných odvětvích, jako je lékárnictví, kosmetický a potravinářský průmysl. Podrobně byly zpracovány: Eruca sativa, Valeranella locusta, Apium graveolens, Foeniculum vulgare, Brassica rapa var. pekinensis. Experimentální část se zabývala degustací netradičních druhů a na základě vyplněných dotazníků byl vyhodnocen nejchutnější salát a nejméně známý netradiční zeleninový druh. Z vyhodnocení vyplynulo, že netradičním zeleninovým druhem je Foeniculum vulgare a nejchutnějším Apium graveolens.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.