Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Netradiční druhy masa a jejich využití pro potravinářské účely
Veselá, Romana
Tato práce se zabývá netradičními druhy masa a jejich využitím pro potravinářské účely. Konkrétně pojednává o pěti druzích, a to krokodýl, pštros, buvol, lama a kapybara. Tyto druhy masa jsou vhodné jako alternativa k masům běžně konzumovaným, ale i jako zpestření jídelníčku. V některých případech jsou zdravější, nutričně hodnotnější, dieteticky vhodnější a chuťově atraktivnější. Jejich nevýhodou je malá dostupnost a často vysoká cena. V potravinářském průmyslu se využívají stejně jako běžně dostupná masa pro výrobu konzerv, tepelně opracovaných salámů, polotovarů, uzených masných výrobků, sušeného masa ale i přímo v restauracích na steaky.
Využití netradičních druhů zvířat v agroturistice
Krejsová, Gabriela
Tato bakalářská práce se zabývá netradičními druhy zvířat v agroturistice. Na začátku práce je charakterizován venkovský cestovní ruch a dále využití netradičních druhů zvířat ve venkovské turistice. V další kapitole jsou popsané biologické charakteristiky, technologie a techniky chovu v agroturistických provozovnách, a to především u lam, pštrosů, krokodýlů a bizonů. Součástí práce je analyzování produkčního a animoterapeutického významu chovu zvířat. V poslední části práce jsou charakterizovány agroturistické provozovny, které se zabývají chovem netradičních druhů zvířat - Lamacentrum Hády a Pštrosí farma Doubravice nad Svitavou. U těchto podniků je uvedeno ekonomické zhodnocení. U Lamacentra Hády bylo navíc provedeno dotazníkové šetření, které se zaměřilo na otázku dostatečné propagace farmy u širší veřejnosti města Brna.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.