Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza produkce, obchodu a možností uplatnění kávy v podmínkách ČR
Toufarová, Marie
Diplomová práce se zabývá charakteristikou rodu Coffea, jednotlivých druhů kávovníků a botanickému popisu dílčích částí kávového zrna. Práce vede k bližšímu poznání způsobu pěstování kávovníků a dále přibližuje problematiku sklizně a metod zpracování získaných kávovníkových třešní jako je suchý, polopromytý a mokrý způsob zpracování. Také je klasifikováno zpracování kávy pražením a následné rozdělení kávového sortimentu dle jeho kvalitativních faktorů na komoditní kávu, výběrovou kávu a kávoviny. Část práce je věnována deskripci světových kávových oblastí s charakteristikou vybraných produkčních zemí. Práce identifikuje světovou komoditní vertikálu kávy a ukazuje na největší světové hráče v obchodu s kávou a poukazuje na faktory ovlivňující cenu kávy. Dále předkládá statistické údaje a data světových producentů s popisem vývoje globálního exportu a importu kávy od roku 2004. Znatelná část diplomové práce vystihuje světovou spotřebu kávy a blíže se zabývá spotřebou na území České republiky. Je zde také konkrétně rozebrán dovoz a re-export kávy vázaný na ČR. Deskripce spotřeby kávy v ČR je podložena dotazníkovým šetřením, které ukazuje spotřebitelské tendence a současně nahlíží na úroveň znalostí široké veřejnosti na problematiku v oblasti kávy. V návaznosti na dotazníkové šetření je uvedena česká kávová scéna v oblasti Moravskoslezského kraje s popisem tamních pražíren a kaváren specializující se na výběrovou kávu.
Vývoj komoditní vertikály indonéské kávy a spotřebitelské chování na českém trhu
Krejsová, Gabriela
Tato diplomová práce se zabývá komoditní vertikálou indonéské kávy a spotřebitelskými preferencemi na českém trhu. Práce blíže identifikuje zkoumanou komoditu z hlediska způsobu pěstování, sklizně, metod zpracování až po finální úpravu kávových zrn. Pozornost je věnována globální komoditní vertikále kávy a jejímu vývoji na světovém trhu s nejvýznamnějšími faktory ovlivňující pěstování a utváření cen na světových trzích. Podstatnou částí je i bližší zaměření na fungování komoditní vertikály v Indonésii a hlubší analýze indonéského kávového průmyslu. Součástí je též vyhodnocení situace na trhu s kávou v České republice a popis výsledků dotazníkového šetření zaměřeného na vybraný segment českých spotřebitelů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.