Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Audit pohledávek
Miskos, Jan ; Mazuch,, Jan (oponent) ; Beranová, Michaela (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je navrhnout metodiku auditu pohledávek vybraného podnikatelského subjektu včetně vyvození závěru a vlastního návrhu řešení dané problematiky. První část diplomové práce budu věnovat finančnímu auditu, historii auditu, stanovení cílů a objasnění podstaty auditu účetní závěrky. Druhou část diplomové práce zaměřím na praktické provedení auditu pohledávek a opravné položky k pohledávkám. V závěru práce vyhodnotím auditové procedury a navrhnu řešení k dané problematice
Audit účetní závěrky vybrané firmy
Miskosová, Lenka ; Krejčík, Ondřej (oponent) ; Křížová, Zuzana (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je seznámit čtenáře s oblastí externího auditu a popsat jednotlivé fáze a auditorské postupy při ověřování účetní závěrky. Praktická část diplomové práce je potom zaměřena na aplikaci teoretických znalostí na praktickém příkladu. Jedná se o ověřování oblasti dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku ve vybrané společnosti. Závěr diplomové práce obsahuje nedostatky zjištěné při auditu a navrhované řešení pro jejich odstranění.
Auditorské riziko při plánování a testování výnosů v podmínkách českých účetních předpisů
STRNADOVÁ, Michaela
Cílem diplomové práce je provedení analýzy testů věcné správnosti zaměřených na vykazované výnosy u vybraných společností a následně vyhodnocení zjištěných rizikových oblastí. Práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická část obsahuje definici, cíl, funkce a druhy auditu. Dále je vymezena právní úprava auditu a představena auditorská profese. V závěru první části jsou popsány jednotlivé fáze a činnosti, které se provádějí v rámci auditu účetní závěrky. První část je dále doplněna krátkou kapitolou věnovanou forenznímu auditu. Druhá část je věnována praktické aplikaci. Nejprve jsou stručně představeny vybrané účetní jednotky a následně je pro každou z nich stanovena hladina významnosti. Poté je zhodnocena úroveň vnitřního kontrolního systému a stanoveno auditorské riziko. Posléze jsou identifikovány externí a interní rizikové faktory, které mohou ovlivnit vykazované výnosy. V závěru jsou zhodnoceny dopady identifikovaných rizikových oblastí na riziko auditora a na případnou úpravu stanovených hladin významností.
Audit pohledávek
Miskos, Jan ; Mazuch,, Jan (oponent) ; Beranová, Michaela (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je navrhnout metodiku auditu pohledávek vybraného podnikatelského subjektu včetně vyvození závěru a vlastního návrhu řešení dané problematiky. První část diplomové práce budu věnovat finančnímu auditu, historii auditu, stanovení cílů a objasnění podstaty auditu účetní závěrky. Druhou část diplomové práce zaměřím na praktické provedení auditu pohledávek a opravné položky k pohledávkám. V závěru práce vyhodnotím auditové procedury a navrhnu řešení k dané problematice
Audit účetní závěrky vybrané firmy
Miskosová, Lenka ; Krejčík, Ondřej (oponent) ; Křížová, Zuzana (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je seznámit čtenáře s oblastí externího auditu a popsat jednotlivé fáze a auditorské postupy při ověřování účetní závěrky. Praktická část diplomové práce je potom zaměřena na aplikaci teoretických znalostí na praktickém příkladu. Jedná se o ověřování oblasti dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku ve vybrané společnosti. Závěr diplomové práce obsahuje nedostatky zjištěné při auditu a navrhované řešení pro jejich odstranění.
Audit účetní závěrky v praxi
Martínková, Pavla ; Roubíčková, Jaroslava (vedoucí práce) ; Černý, Václav (oponent)
Diplomová práce se zabývá auditem účetní závěrky. Řeší charakteristiku a vývoj auditu, a zároveň legislativu, podle které se musí účetní jednotky řídit při vypracování účetní závěrky. Objasňuje, jaké nároky jsou kladeny na osoby vykonávající audit. Vysvětluje auditorské postupy od činností před přijetím zakázky až po vydání výroku auditora. Praktická část se zabývá auditem reálné závěrky vybrané obchodní společnosti.
Testy vybraných položek účetní závěrky z pohledu auditora
Kováč, Tomáš ; Roubíčková, Jaroslava (vedoucí práce) ; Černý, Václav (oponent)
Tématem této diplomové práce jsou testy vybraných položek účetní závěrky z pohledu auditora. Práce je rozdělena na 4 hlavní kapitoly. První tři jsou částí metodologickou, z nichž první se zabývá charakteristikou auditingu jako takového, jeho významem, funkcemi, cílem a předmětem. Dále vysvětluje profesi auditora, jeho náplň práce, kompetence, odpovědnost a následně charakterizuje Komoru auditorů ČR. Druhá kapitola rozebírá právní regulaci auditu, tj. zákony, vyhlášky a standardy, které ovlivňují jak účetnictví, tak jeho audit. Třetí a poslední teoretická kapitola popisuje metodologii a průběh auditu a všechny činnosti, které zahrnuje. Čtvrtá kapitola je praktická a aplikuji v ní vysvětlenou metodiku na vybrané položky účetní závěrky, jako jsou dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek, osobní náklady, krátkodobý finanční majetek, zásoby, pohledávky, vlastní kapitál, rezervy, výnosy a náklady související s výkony a výrobní marže.
Audit roční účetní závěrky
Krejčí, Filip ; Müllerová, Libuše (vedoucí práce) ; Pelikánová, Anna (oponent)
Diplomová práce se zabývá auditem roční účetní závěrky. Řeší českou legislativu, která určuje pravidla pro vypracování závěrky a její obsah a formu. Popisuje také situace, kdy lze využít pravidel mezinárodních účetních standardů. Vysvětluje regulaci auditorské činnosti v České republice a nároky, které jsou kladeny na auditorskou profesi. Analyzuje také proces přípravy účetní jednotky na závěrku a auditorské postupy od přijetí zakázky až po vydání výroku. Praktická část podrobuje auditu reálnou účetní závěrku nejmenované firmy.
Možnosti ovlivňování textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
JOHÁNEK, Martin
Diplomová práce se zabývá statistickým porovnáním texturních vlastností rybího masa (tuhost, elastičnost, soudržnost, žvýkatelnost), které byly po dobu experimentu chovány na sádkách v Třeboni. Obsádka kapra byla v každém rybníčku krmena jinak upravenou formou triticale (celé, mačkané, šrotované, tepelně upravené celé při 120°C a mačkané při120°C a 100°C) a jedním rybníčkem s kontrolními rybami. Po ukončení experimentu byly ryby dle normy usmrceny a byla stanovena výtěžnost. Ze získaných filetů byly odebrány vzorky svaloviny přesně definovaným způsobem a byly zjištěny hodnoty texturních vlastností metodou TPA (Texture profile analyst). Z výsledků vyplývá, že ve všech čtyřech sledovaných mechanických vlastnostech textury dosahovala nejvyšších hodnot kontrola (tuhost:4, 756 kg, elastičnost: 0,689, soudržnost: 0,788 a žvýkatelnost: 2,585 kg), naopak nejnižší hodnoty texturních vlastností byly zaznamenány u triticale celého, tepelně upraveného při 120°C: tuhost 3,259 kg, elastičnost: 0,646 a žvýkatelnost: 1,579 kg a soudržnost byla nejmenší u tepelně upraveného triticale celého při 120°C: 0,733. Statisticky se od sebe významně lišily v parametru tuhost vzorky triticale mačkané při 120°C a celé při 120°C od ostatních. U soudržnosti se významně lišil vzorek triticale mačkané při 120°C od triticale mačkané, celé a kontroly. V parametru žvýkatelnost se vzorky triticale mačkané při 120°C a celé při 120°C významně lišily od ostatních a také triticale mačkané od kontroly. V parametru elastičnost nebyl zjištěn žádný statisticky průkazný rozdíl. Byla použita hladina významnosti p=0,01.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.