Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 16 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Perspektivy rozvoje programu World Wide Opportunities on Organic Farms v České republice
Zalevskiy, Yevgeniy
Bakalářská práce je zaměřená na hodnocení perspektivy rozvoje programu World Wide Opportunities on Organic Farms v České Republice. Cílem práce je analýza současného stavu agroturistiky a programu World Wide Opportunities on Organic Farms v České Republice a porovnaní programu World Wide Opportunities on Organic Farms v České republice a Italii. K dosaženým výsledkům bylo použito dotazníkové šetření a hloubkové interview. Výsledkem práce je navrhnuti strategii rozvoje programu World Wide Opportunities on Organic Farms v České Republice
Vliv ekologického chovu zvířat na rozvoj venkova
Zdrubecký, Vratislav
Bakalářská práce s názvem Vliv ekologického chovu zvířat na rozvoj venkova se zaměřuje na principy ekologického zemědělství, jeho srovnání s konvenčním hospodařením, na způsoby ekologického chovu jednotlivých hospodářských zvířat a jeho přínosy jak pro obyvatelstvo v rámci produkce bio výrobků a rozvoje venkova, tak pro krajinu a půdu, na které se snaží hospodařit co nejšetrněji s ohledem na udržitelný rozvoj a zachování biodiverzity. Práce se zabývá rovněž stručným vývojem ekologického zemědělství ve světě a v České republice. V poslední části práce je rozebráno téma rozvoje venkova, tedy přínosy ekologického zemědělství pro rozvoj krajiny a obyvatel venkova prostřednictvím různých činností ekologické farmy, např. ekoagroturistice nebo zemědělstvím podporovaným místní komunitou.
Podnikatelský záměr založení ekofarmy v České republice
Soshnikova, Ksenia ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Machová, Božena (oponent)
Cílem této diplomové práce je připravit podnikatelský záměr pro založení ekofarmy v České republice. Rodinný podnik má produkovat kvalitní zemědělské produkty, jako jehněčí maso, biomléko a další mléčné výrobky. Vedle tohoto zaměření bude podnik provozovat i ubytovací a stravovací služby ve čtyřhvězdičkovém penzionu s vlastní restaurací. Teoretická část práce je zaměřena na objasnění pojmu podnikání a opodstatnění potřeby tvorby podnikatelského plánu. Další kapitoly jsou věnovány udržitelnému rozvoji, ekoagroturistice a její návaznosti na ekologické zemědělství. V kapitole ekologické zemědělství jsou vysvětleny jeho základní principy a představen průřez historií a legislativou. Praktická část obsahuje podnikatelský plán, který byl založen na výsledcích provedené situační analýzy. Návrh podniku je rozdělen na obecný popis podniku, marketingovou a finanční část.
Analýza nabídky agroturistických služeb a produktů venkovské turistiky v jižních Čechách
KOZÁKOVÁ, Martina
Cílem diplomové práce je analyzovat aktuální nabídku agroturistických služeb a produktů venkovské turistiky ve zvolených okresech Jihočeského kraje, a to ve Strakonicích a Písku. Dalším cílem je zhodnocení vymezeného území z hlediska předpokladů pro rozvoj venkovského cestovního ruchu. Z provedených analýz a vlastního výzkumu bude v syntetické části navržen směr dalšího rozvoje služeb vzhledem k potřebám subjektů čerpajícím agroturistické služby a trendům ve světě.
Agroturistika v rámci vybraných mikroregionů (Benešovsko
KOTOVÁ, Iveta
Analýza současné úrovně rozvoje agroturistiky/ekoagroturistiky v mikroregionech Blaník a Podblanicko. V práci je postupně charakterizován potenciál cestovního ruchu ve vztahu k daným mikroregionům, podrobně představeny vybrané farmy/ekologické farmy. Na základě dotazníkového průzkumu byla analyzována situace na farmách/ekologických farmách a sledován zájem veřejnosti o agroturistiku/ekoagroturistiku.
Analýza rozvoje venkovského cestovního ruchu v České republice
KUŠNEROVÁ, Kateřina
Cílem práce je hodnocení nabídky služeb v rámci venkovského cestovního ruchu vzhledem k aktuálním potřebám trhu. Diplomová práce je zaměřena na analýzu podmínek při poskytování služeb cestovního ruchu v ubytovacích zařízeních ve venkovském prostoru. V teoretické části je definován pojem venkovský cestovní ruch v českém kontextu. Analytická část je věnována komparaci v čase a prostoru a trendům ve vývoji počtu ubytovacích a stravovacích kapacit. Dále je popsán význam pro regionální rozvoj, včetně aktivit místních akčních skupin. Jsou hodnoceny současné služby, jejich kvalita a kvantita. Současná nabídka je hodnocena na základě pozorování formou mystery shoppingu, Navazuje porovnání sledovaných zařízení. Použité metody jsou SWOT analýza a mystery shopping. Analýzou získaných podkladů byly zjištěny ideální podmínky pro rozvoj venkovského cestovního ruchu v České republice v Jihočeském kraji. Výzkum byl zaměřen na Jindřichohradecký a Českobudějovický okres. Navštíveno bylo 50 zařízení, přičemž byla ve většině případů zjištěna nižší úroveň poskytovaných služeb, než poptávka vyžaduje.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 16 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.