Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroba chladu
Soľár, Slavomír ; Šnajdárek, Ladislav (oponent) ; Kracík, Petr (vedoucí práce)
Táto práca je zameraná na popis výroby chladu a charakteristiku dvoch základných typov chladiacich jednotiek. Takisto sú tu zahrnuté výpočty na porovnanie týchto jednotiek z hľadiska spotreby a prevádzkových nákladov. Časť práce je venovaná aplikáciám zariadení v Českej republike a vo svete, kde sa využíva systém diaľkového chladenia. Dôležité je taktiež oboznámiť sa s legislatívou a nariadeniami spojenými s produkciou chladu a manipuláciou so zariadeniami a chladivami.
Systémy přímého chlazení v potravinářských provozech
Kotásek, Petr ; Vlček, Petr (oponent) ; Formánek, Marian (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá systémy přímého chlazení potravinářských provozů. Práce se za-měřuje na popis jednotlivých komponentů chladicího okruhu s důrazem na volbu chladiva. Výsledkem práce je návrh systému přímého chlazení v potravinářském závodě ve variantě s chladivem R717 a R404A. Práce popisuje výhody a nevýhody jednotlivých variant. Součástí práce je experimentální část, která se zabývá měřením a zpracováním veličin skutečného chladicího okruhu a vzájemného srovnání dvou měřených zdrojů chladu.
Používané principy chlazení v průmyslu
Machala, Jiří ; Sekanina, Bohumil (oponent) ; Kavička, František (vedoucí práce)
V bakalářské práci jsou shrnuty hlavní chladicí metody, které se používají v oblasti průmyslových chladicích zařízení. Dále je pojednáno o pracovních látkách v chladicí technice s přihlédnutím k jejich vlivům na životní prostředí; poškozování ozonové vrstvy a vliv na klimatické změny. Zvláštní pozornost je věnována vlastnostem čpavku. Z řady principů je bakalářská práce zaměřena zvláště na čpavková chladicí zařízení. Dále se práce zabývá principem tepelného čerpadla. Z jiných způsobů chlazení je pojednáno o principu vírové trubice a principu termoelektrického chlazení.
Systémy přímého chlazení v potravinářských provozech
Kotásek, Petr ; Vlček, Petr (oponent) ; Formánek, Marian (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá systémy přímého chlazení potravinářských provozů. Práce se za-měřuje na popis jednotlivých komponentů chladicího okruhu s důrazem na volbu chladiva. Výsledkem práce je návrh systému přímého chlazení v potravinářském závodě ve variantě s chladivem R717 a R404A. Práce popisuje výhody a nevýhody jednotlivých variant. Součástí práce je experimentální část, která se zabývá měřením a zpracováním veličin skutečného chladicího okruhu a vzájemného srovnání dvou měřených zdrojů chladu.
Výroba chladu
Soľár, Slavomír ; Šnajdárek, Ladislav (oponent) ; Kracík, Petr (vedoucí práce)
Táto práca je zameraná na popis výroby chladu a charakteristiku dvoch základných typov chladiacich jednotiek. Takisto sú tu zahrnuté výpočty na porovnanie týchto jednotiek z hľadiska spotreby a prevádzkových nákladov. Časť práce je venovaná aplikáciám zariadení v Českej republike a vo svete, kde sa využíva systém diaľkového chladenia. Dôležité je taktiež oboznámiť sa s legislatívou a nariadeniami spojenými s produkciou chladu a manipuláciou so zariadeniami a chladivami.
Používané principy chlazení v průmyslu
Machala, Jiří ; Sekanina, Bohumil (oponent) ; Kavička, František (vedoucí práce)
V bakalářské práci jsou shrnuty hlavní chladicí metody, které se používají v oblasti průmyslových chladicích zařízení. Dále je pojednáno o pracovních látkách v chladicí technice s přihlédnutím k jejich vlivům na životní prostředí; poškozování ozonové vrstvy a vliv na klimatické změny. Zvláštní pozornost je věnována vlastnostem čpavku. Z řady principů je bakalářská práce zaměřena zvláště na čpavková chladicí zařízení. Dále se práce zabývá principem tepelného čerpadla. Z jiných způsobů chlazení je pojednáno o principu vírové trubice a principu termoelektrického chlazení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.