Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zhodnocení chovu kapybar v České republice
FOLTYNOVÁ, Adéla
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení chovu kapybar v České republice. Cílem této práce je popsat problematiku chovu kapybar v České republice a poskytnout doporučení pro zlepšení chovu a péče o tato zvířata. V práci jsou popsány biologické a etologické vlastnosti kapybar, uvedeny základní informace o chovu kapybar a jejich potravní návyky. Dále jsou popsány požadavky na prostředí, stravování a zdravotní péči pro kapybary v zajetí. V praktické části práce byly zhodnoceny a porovnány podmínky chovu kapybar v českých zoologických zahradách a chovatelských zařízeních. Bylo provedeno zhodnocení kvality prostředí a péče o zvířata a na základě zjištěných výsledků navržena doporučení pro zlepšení chovu.
Netradiční druhy masa a jejich využití pro potravinářské účely
Veselá, Romana
Tato práce se zabývá netradičními druhy masa a jejich využitím pro potravinářské účely. Konkrétně pojednává o pěti druzích, a to krokodýl, pštros, buvol, lama a kapybara. Tyto druhy masa jsou vhodné jako alternativa k masům běžně konzumovaným, ale i jako zpestření jídelníčku. V některých případech jsou zdravější, nutričně hodnotnější, dieteticky vhodnější a chuťově atraktivnější. Jejich nevýhodou je malá dostupnost a často vysoká cena. V potravinářském průmyslu se využívají stejně jako běžně dostupná masa pro výrobu konzerv, tepelně opracovaných salámů, polotovarů, uzených masných výrobků, sušeného masa ale i přímo v restauracích na steaky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.