Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Barvivy senzibilizované solární články
Schovancová, Petra ; Weiter, Martin (oponent) ; Dzik, Petr (vedoucí práce)
V poslední době se výzkumné úsilí upíná k velmi slibné fotovoltaické technologii – barvivy senzibilizovaným solárním článkům. Technologie je založena na generaci elektronů v senzibilizujícím barvivu a jejich separaci na polovodivém materiálu (TiO2). Bakalářská práce se zabývá souhrnem dosavadních znalostí o této technologii, přípravou solárních článků z běžných a komerčně dostupných komponent a základním studiem jejich vlastností.
Barvivy senzibilizované solární články
Schovancová, Petra ; Weiter, Martin (oponent) ; Dzik, Petr (vedoucí práce)
V poslední době se výzkumné úsilí upíná k velmi slibné fotovoltaické technologii – barvivy senzibilizovaným solárním článkům. Technologie je založena na generaci elektronů v senzibilizujícím barvivu a jejich separaci na polovodivém materiálu (TiO2). Bakalářská práce se zabývá souhrnem dosavadních znalostí o této technologii, přípravou solárních článků z běžných a komerčně dostupných komponent a základním studiem jejich vlastností.
Potravinářská barviva u vybraných živočišných produktů
Kalužíková, Klára
Tato bakalářská práce se zabývá využitím barviv v živočišných produktech. Jaká pravidla je dle legislativy nutné dodržet, aby bylo možné daný pigment aplikovat do výrobku. Dále jsou rozebrána limitní kritéria pro tuto skupinu přídatných látek. Barvící látky jsou rozděleny a blíže specifikovány. V další části je popsána jejich aplikace do výrobků z masa, mléka a vajec. Je zde vysvětleno, proč se barviva využívají a zda je to nutností. Další kapitola pojednává o vnímání barvy lidským tělem, jaký má vliv na intenzitu chuti a které nástroje je možné využít při hodnocení barvy u potravin. Závěrečná část práce se věnuje zdravotnímu vlivu barviv.
Stravovací návyky žáků základní školy
OVÁDKOVÁ, Lucie
Bakalářská práce na téma Stravovací návyky žáků základní školy je zaměřena na utváření stravovacích návyků žáků na základní škole a v rodinách dětí prvního a druhého stupně ZŠ. Teoretická část sleduje aktuální názory na výživu a kvalitu potravin a na jejich roli ve formování výživy dětí. Dále popisuje základní složky výživy, význam imunity a zdravý životní styl. Věnuje se také rizikovým potravinám, jako jsou např. alergenní potraviny, aditiva a barviva v potravinách. V praktické části je představen výzkum stravovacích návyků u dětí na základní škole a v jejich rodinách. Po celý týden formou zápisu do předtištěných jídelníčků byly mapovány stravovací návyky dětí základní školy, jak z pohledu dětí, tak z pohledu jejich rodičů. Touto formou byly zjištěny rozdíly ve stravování dětí mladšího a staršího školního věku.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.