Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Evoluční knihovna pro podporu návrhu komunikačních protokolů
Sameš, Martin ; Trchalík, Roman (oponent) ; Očenášek, Pavel (vedoucí práce)
Potreba vyvíjať nové a nové bezpečnostné protokoly, ktoré zodpovedajú stanoveným požiadavkám vedie k automatizácií ich návrhu a následne lepšiu možnosť verifikácie. Táto práca sa zaoberá možnosťou automatizovaného návrhu protokolov s využitím genetických algoritmov. Porovnaním jednotlivých prístupov a následným vytvorením evolučnej knižnice pre podporu návrhu bezpečnostných protokolov.
Využití klasických analytických technik při kontrole základních parametrů kvality vína
Hánová, Kristína ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Předložená diplomová práce využívá základní analytické techniky pro kontrolu kvalitativních parametrů vína. V úvodní teoretické části práce je krátce popsána historie vinařství. Dále jsou zde zmíněny základní fáze zpracování hroznů a výroby vína, od lisování moštu až po lahvování. Krátce je pojednáno o chorobách a vadách vína. Pozornost je věnována také hodnocení vína. Experimentální část je rozdělena na 2 oddíly. První se zabývá stanovením základních kvalitativních parametrů čtyř odrůdových vín. Analýzy se soustředily na poslední fáze výroby vína tj.závěrečné čiření, filtrace a stabilizace vína až po lahvování. Při sledování hodnot analytických výsledků jednotlivých vín v průběhu procesu jejich závěrečných úprav nebyl zjištěn žádný zásadní rozdíl v těchto parametrech. Rozdíly v hodnotách jednotlivých kvalitativních parametrů byly malé, ale zásadně přispívají ke zkvalitnění vína.
Evoluční knihovna pro podporu návrhu komunikačních protokolů
Sameš, Martin ; Trchalík, Roman (oponent) ; Očenášek, Pavel (vedoucí práce)
Potreba vyvíjať nové a nové bezpečnostné protokoly, ktoré zodpovedajú stanoveným požiadavkám vedie k automatizácií ich návrhu a následne lepšiu možnosť verifikácie. Táto práca sa zaoberá možnosťou automatizovaného návrhu protokolov s využitím genetických algoritmov. Porovnaním jednotlivých prístupov a následným vytvorením evolučnej knižnice pre podporu návrhu bezpečnostných protokolov.
Využití klasických analytických technik při kontrole základních parametrů kvality vína
Hánová, Kristína ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Předložená diplomová práce využívá základní analytické techniky pro kontrolu kvalitativních parametrů vína. V úvodní teoretické části práce je krátce popsána historie vinařství. Dále jsou zde zmíněny základní fáze zpracování hroznů a výroby vína, od lisování moštu až po lahvování. Krátce je pojednáno o chorobách a vadách vína. Pozornost je věnována také hodnocení vína. Experimentální část je rozdělena na 2 oddíly. První se zabývá stanovením základních kvalitativních parametrů čtyř odrůdových vín. Analýzy se soustředily na poslední fáze výroby vína tj.závěrečné čiření, filtrace a stabilizace vína až po lahvování. Při sledování hodnot analytických výsledků jednotlivých vín v průběhu procesu jejich závěrečných úprav nebyl zjištěn žádný zásadní rozdíl v těchto parametrech. Rozdíly v hodnotách jednotlivých kvalitativních parametrů byly malé, ale zásadně přispívají ke zkvalitnění vína.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.