Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rozšíření webových prohlížečů v nativním kódu
Vítek, Vojtěch ; Očenášek, Pavel (oponent) ; Burget, Radek (vedoucí práce)
Webové aplikace a prohlížeče jsou v dnešní době vyvíjeny a modernizovány neuvěřitelně rychlým tempem - dá se říct, že pokrok na poli internetových technologií je nezastavitelným fenoménem posledního desetiletí. Potřeba využít maximálního výkonu procesoru ve webové aplikaci k dosažení plynulého a příjemného uživatelského zážitku je enormní a každým rokem přináší, kromě neustálého vylepšování stávajících prostředků, několik nových technologií. Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou rozšíření webových prohlížečů v nativním kódu, jejichž primárním cílem je právě využití maximálního výkonu procesoru a též snaha o vylepšení uživatelského zážitku při prohlížení webových stránek.
Posouzení vlivu země původu a způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření
Menoušková, Karolína
Diplomová práce je zaměřena na požadavky týkající se kvality koření. Především se zabývá mikrobiální kontaminací koření, faktory vlivu a možnými prostředky k zamezení jeho kontaminace. Dále se práce zabývá charakteristikou koření rodu Capsicum, jeho sortimentem a možným využitím. V praktické části práce byla stanovována mikrobiální kontaminace papriky a chilli koření. Jednotlivé vzorky koření se lišily zemí původu, způsobem technologického zpracování, fyzikální úpravou a obsahem kapsaicinu. Během mikrobiologické analýzy byl sledován celkový počet mikroorganismů (CPM), počty koliformních bakterií a Escherichia coli, plísní a kvasinek nebo přítomnost bakterie Clostridum perfringens. Nejvyšší hodnota CPM (4,49 log KTJ·g−1) byla detekována u vzorku mletého chilli z Číny. Vyšší počet koliformních bakterií a E. coli (2,49 log KTJ·g−1) byl sledován u vzorku papriky sladké ze Španělska. Výrazně vyšší počet plísní a kvasinek (3,13 log KTJ·g−1) byl zaznamenán u vzorku papriky mleté gulášové z České republiky. V případě Cl. perfringens byl prokázán výskyt této bakterie u 3 z 13 vzorků papriky a chilli koření. V rámci laboratorního pokusu nebyly detekovány významné odchylky počtů sledovaných mikroorganismů v porovnání s doporučovanými limity nebo s výsledky vědeckých studií. Z výsledků mikrobiologického rozboru vyplývá, že mikrobiální kontaminace může být ovlivněna zemí původu, fyzikální úpravou nebo obsahem alkaloidu kapsaicin, který vykazuje antimikrobiální aktivitu. Při sledování vlivu technologického zpracování na mikrobiotu koření nebyl zaznamenán statisticky průkazný rozdíl mezi sledovanými vzorky papriky (P > 0,05).
Rozšíření webových prohlížečů v nativním kódu
Vítek, Vojtěch ; Očenášek, Pavel (oponent) ; Burget, Radek (vedoucí práce)
Webové aplikace a prohlížeče jsou v dnešní době vyvíjeny a modernizovány neuvěřitelně rychlým tempem - dá se říct, že pokrok na poli internetových technologií je nezastavitelným fenoménem posledního desetiletí. Potřeba využít maximálního výkonu procesoru ve webové aplikaci k dosažení plynulého a příjemného uživatelského zážitku je enormní a každým rokem přináší, kromě neustálého vylepšování stávajících prostředků, několik nových technologií. Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou rozšíření webových prohlížečů v nativním kódu, jejichž primárním cílem je právě využití maximálního výkonu procesoru a též snaha o vylepšení uživatelského zážitku při prohlížení webových stránek.
Hudba jako znak
JAROLÍMOVÁ, Jana
Práce se zabývá problematikou hudebního znaku. Jakým způsobem lze hovořit o hudebním znaku a jaké prvky hudebního materiálu se mohou stát znakem? To jsou základní otázky, kterými se budeme zabývat. Práce je rozdělena do tří částí. První se věnuje obecné teorii znaku. Pomocí historického přehledu stěžejních příspěvků filosofů a myslitelů odhalíme základní pojmy a problémy sémiotiky. Ve druhé části se podíváme na historickou reflexi hudebního znaku s cílem zjistit, jakým způsobem se v jednotlivých vývojových obdobích evropské hudby zacházelo s hudbou a hudebním znakem. Ve třetí části se zaměříme jednak na hudební sémiotiku, ale přihlédneme také k určitým problémům hudební estetiky a psychologie. Na závěr přehledně shrneme odpovědi na výše položené otázky.
Pozitivní vliv humátů na růst vybraných druhů rostlin
Šerá, Božena ; Novák, František ; Gajdová, Iveta
Byl ověřován stimulační efekt huminových kyselin a fulvokyselin extrahovaných z lokálních zdrojů rašeliny (původ ČR) na klíčivost a počáteční růst konopí setého (Cannabis sativa L.), máku setého (Papaver somniferum L.), papriky roční (Capsicum annuum L.) a brukve řepky olejky (Brassica napus subsp. napus). Pokusy probíhaly ve standardních laboratorních podmínkách. Sledována byla hmotnost sušiny klíčku. Data byla vyhodnocena ANOVA testem. Od výrazně pozitivního vlivu na hmotnost sušiny až po vliv výrazně negativní lze rostliny seřadit v tomto pořadí: konopí, mák, paprika, řepka.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.