Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zmapování aktuálního sortimentu PIWI odrůd v evropských zemích
Beneš, Radek
Bakalářská práce byla vypracována na Ústavu vinohradnictví a vinařství na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2014/2015. Tato práce je zaměřena na zmapování aktuální situace pěstovaných odrůd révy vinné se zaměřením na PIWI odrůdy ve vybraných evropských zemích. V práci jsou také zformovány informace z historie šlechtění těchto odrůd u nás a ve světě. V bakalářské práci je popsána aktuální rozloha vinic v jednotlivých státech a také nejpěstovanější odrůdy v těchto zemích. Dále se práce zaměřuje na popis vlastností vybraných odrůd a sestavení závěrečné tabulky, která umožní výběr jednotlivých odrůd k výsadbě.
Hodnocení růstových, fyziologických vlastností a kvality hroznů nových PIWI odrůd révy vinné
Hromková, Veronika
Diplomová práce „Hodnocení růstových, fyziologických vlastností a kvality hroznů nových PIWI odrůd révy vinné“ obsahuje informace o kvalitativních parametrech hroznů ve stádiu moštu. V práci je použit praktický pokus u PIWI odrůd Erilon, Hibernal, Malverina, Mery, MI-4-120, MI-8-22, Rinot, Savilon a Vesna a doporučení agrotechnických postupů ve vztahu k odrůdám a docílení požadovaných kvalitativních parametrů hroznů.
Vliv podnožové odrůdy na příjem živin a kvalitu u vybrané PIWI odrůdy
Šimoníková, Lenka
Vliv podnožové odrůdy na příjem živin a kvalitu u vybrané PIWI odrůdy Diplomová práce se zabývá zkoumání podnoží a jejich vlivu na příjem minerálních látek v různých fenofázích u dvou PIWI odrůd (Hibernal a Cerason). Dále vlivu podnoží na kvalitativní parametry (cukernatost, kyseliny, asimilovatelný dusík). Zkoumání proběhlo na pokusu ve školním vinohradu Mendelovy univerzity, zahradické fakulty v Lednici. V závěru je vhodné doporučení k různým podnožím.
Porovnání systémů ekologické ochrany u nových PIWI odrůd
Janků, Aneta
Tato práce se zabývá možností ekologické ochrany PIWI odrůd révy vinné proti houbovým chorobám. V teoretické části diplomové práce jsou shrnuty informace o ekologickém vinohradnictví, o rezistenci révy vinné proti houbovým chorobám, je zde vysvětlen význam PIWI odrůd a jsou popsány nejvýznamnější houbové choroby révy vinné. V experimentální části je popsán pokus s použitím ekologických přípravků proti houbovým chorobám. Je zde hodnocena účinnost těchto přípravků a obsah prvků v révě vinné. Dále jsou analyzovány a statisticky zpracovány kvalitativní parametry hroznů a aromatické látky ve víně.
Porovnání systémů ekologické ochrany u nových PIWI odrůd
Londová, Julie
Práce v rámci literárního přehledu charakterizuje tři systémy produkce hroznů v ČR – integrovanou, ekologickou a biodynamickou. Dále popisuje rezistenci a její mechanismy u révy vinné. Značná část je věnována ochraně proti houbovým chorobám v ekologickém vinohradnictví a jejím metodám. Nakonec je zpracováno téma přípravků na bázi elicitorů. Experimentální část je věnována porovnání tří různých variant ochrany proti houbovým chorobám na révě a je sledován jejich vliv na míru napadení houbovými chorobami a kvalitu hroznů. Z výsledků je patrná účinnost prostředků ze všech tří variant a žádná z nich nebyla extrémně výrazná v kladném i záporném smyslu slova. Na základě zpracovaných informací i experimentu bylo doporučeno použití prostředků ekologického ochranného systému včetně přípravků na bázi elicitorů.
Hodnocení moštových PIWI odrůd pro výrobu červených vín
Halmová, Lenka
Diplomová práce studuje hodnocení moštových PIWI odrůd pro výrobu červených vín. Experiment probíhal na podzim roku 2016, a to konkrétně v měsících září a říjen. Bylo studováno devět interspecifických odrůd a k tomu i dvě kontrolní odrůdy. Všechny odrůdy pocházejí z Mikulovské vinařské podoblasti z obce Lednice na Moravě. U všech odrůd byly stanoveny základní analytické parametry kvalitativních znaků. Vše bylo statisticky vyhodnoceno a porovnáváno. Literární část se zabývá problematikou samotné rezistence, šíření, výskytem a popisem tří nejzávaznějších chorob, jež se právě, kvůli nim začali šlechtit tyto rezistentní odrůdy. Za touto rešerší je stručný pohled a popis na každou odrůdu samostatně, jejich původy, ampelografické znaky, vhodné stanoviště a enologické vlastnosti.
Vliv aplikace rostlinných extraktů na zdravotní stav PIWI odrůd
Radkovský, Filip
Práce se zabývá možností ochrany révy vinné proti houbovým chorobám. Aplikaci alternativních prostředků v podobě vodních extraktů z běžně dostupných rostlin a jejich účinku na zdravotní stav PIWI odrůd. V teoretické části diplomové práce jsou popsány nejvýznamnější houbové choroby révy vinné. Dále jsou popsány interspecifické odrůdy, které byly použity při experimentu. Literární část se věnuje přípravě rostlinných výluhů a extraktů z bylin a jejich účinných látkách v nich obsažených. Experimentální část se věnuje vlivu rostlinných přípravků na zdravotní stav PIWI odrůd. Následnému statistickému a analytickému vyhodnocení sledovaných parametrů a porovnání všech testovaných variant.
PIWI odrůdy a jejich využití
Gottfried, Jan
Bakalářská práce byla vypracována na Ústavu vinohradnictví a vinařství na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2015/2016. Práce se zaměřuje na PIWI odrůdy, kde je v úvodu popsána jejich historie ve světe s následujícím přiblížením vývoje v České republice. V bakalářské práci je dále nastíněno šlechtění těchto odrůd a zákonný postup pro zápis nové odrůdy do Státní odrůdové knihy. Využití PIWI odrůd je popsáno v celku i rozčleněno na určité PIWI odrůdy. V práci jsou zformovány základy bio produkce, pro kterou se tyto odrůdy hodí. V závěru jsou zmíněna pozitiva a negativa a pohled na další vývoj těchto odrůd.
Zmapování aktuálního sortimentu PIWI odrůd v evropských zemích
Beneš, Radek
Bakalářská práce byla vypracována na Ústavu vinohradnictví a vinařství na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2014/2015. Tato práce je zaměřena na zmapování aktuální situace pěstovaných odrůd révy vinné se zaměřením na PIWI odrůdy ve vybraných evropských zemích. V práci jsou také zformovány informace z historie šlechtění těchto odrůd u nás a ve světě. V bakalářské práci je popsána aktuální rozloha vinic v jednotlivých státech a také nejpěstovanější odrůdy v těchto zemích. Dále se práce zaměřuje na popis vlastností vybraných odrůd a sestavení závěrečné tabulky, která umožní výběr jednotlivých odrůd k výsadbě.
Hodnotenie muštových PIWI odrůd pro výrobu bílých vín
Slížová, Eva
Tato diplomová práce je zaměřena na téma Hodnocení moštových PIWI odrůd pro výrobu bílých vín. V teoretické části jsou popsány fenofázy révy, základní kvantitativní a kvalitativní parametry. Další část se věnuje objasnění termínu Piwi odrůda a popisuje šlechtitelskou práci v České republice a v zahraničí. Součástí práce je pokus, který byl založen na pozemku Mendeleum v Lednici na Moravě. Bylo pozorovaných sedm interšpecifických a tři konvenční odrůdy. V praktické části se věnuji hodnocení fenofáz a analýze kvalitativních ůdajú jakými jsou cukernatost, titrovatelné kyseliny, hodnota pH, obsah kyseliny vinné a jablečné, asimilovatelný dusík, celkové flavanoly a antiradikálová aktivita. Všechny výsledky jsou zpracovány a vyhodnoceny v tabulkách a grafech.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.