Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí
Halmová, Lenka
Onkologická onemocnění jsou v České republice druhou nejčastější příčinou úmrtí. Nádory trávicího traktu zaujímají v této bilanci významné místo. Nejméně příznivou prognózu mají nádory pankreatu, jater, žaludku, jícnu a střev. Bakalářská práce se zpočátku zabývá stručným popisem fenolických látek a antioxidačních komponent ve víně a dále seznamuje čtenáře v souvislosti vztahu vína a antioxidačních komponent k vybraným orgánům trávicího ústrojí na základě poznatků z klinických studií, které byly studovány. V závěru bakalářské práce je doporučení, které je vyhodnoceno ze zpracovávání jednotlivých studií.
Hodnocení moštových PIWI odrůd pro výrobu červených vín
Halmová, Lenka
Diplomová práce studuje hodnocení moštových PIWI odrůd pro výrobu červených vín. Experiment probíhal na podzim roku 2016, a to konkrétně v měsících září a říjen. Bylo studováno devět interspecifických odrůd a k tomu i dvě kontrolní odrůdy. Všechny odrůdy pocházejí z Mikulovské vinařské podoblasti z obce Lednice na Moravě. U všech odrůd byly stanoveny základní analytické parametry kvalitativních znaků. Vše bylo statisticky vyhodnoceno a porovnáváno. Literární část se zabývá problematikou samotné rezistence, šíření, výskytem a popisem tří nejzávaznějších chorob, jež se právě, kvůli nim začali šlechtit tyto rezistentní odrůdy. Za touto rešerší je stručný pohled a popis na každou odrůdu samostatně, jejich původy, ampelografické znaky, vhodné stanoviště a enologické vlastnosti.
Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí
Halmová, Lenka
Onkologická onemocnění jsou v České republice druhou nejčastější příčinou úmrtí. Nádory trávicího traktu zaujímají v této bilanci významné místo. Nejméně příznivou prognózu mají nádory pankreatu, jater, žaludku, jícnu a střev. Bakalářská práce se zpočátku zabývá stručným popisem fenolických látek a antioxidačních komponent ve víně a dále seznamuje čtenáře v souvislosti vztahu vína a antioxidačních komponent k vybraným orgánům trávicího ústrojí na základě poznatků z klinických studií, které byly studovány. V závěru bakalářské práce je doporučení, které je vyhodnoceno ze zpracovávání jednotlivých studií.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.