Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Jazyk, vlastenectví a kuchyně: utváření české národní kultury ve střední Evropě
Petráňová, Lydia
Jak a proč se měnila kultura stravování v českých zemích v průběhu posledních dvou století a kterými společenskými, hospodářskými a výchovnými faktory byly tyto změny ovlivněny.
Japonská gastronomie jako součást kulturní tradice národa
Stachová, Pavlína ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent)
V první kapitole je nastíněna historie Japonska od dávných dob až po současnost. V druhé kapitole je charakterizován vnitrostátní ruch Japonska. Třetí kapitola je věnována japonskému jídlu a jeho typickým rysům. Představuje nejběžnější japonské pokrmy a také nápoje, včetně jídel typických pro nejrůznější svátky. Pojednává také o stravovacích návycích a způsobu stolování v Japonsku. Čtvrtá kapitola je věnována regionálním specialitám a jejich významu v japonské gastronomii.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.