Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Texturní a reologické vlastnosti kečupů
Šedivá, A. ; Štern, Petr ; Panovská, Z. ; Pokorný, J.
Reologická měření u testovaných vzorků kečupů ukázalo, že reologické tokové křivky jsou v souladu s reologickou stavovou rovnicí Herschel-Bulkleyho. Různé reologické ukazatele vzájemně korelovaly. SEnsorickou analýzou byly prokázány významné rozdíly v sensorických vlastnostech testovaných vzorků. Mezi výsledky získanými testováním vzorků při dvou teplotách byly rovněž zjištěny rozdíly. Byla nalezena průkazná závislost mezi přijatelností textury a přijatelností chuti. Ta byla zjištěna také u řad tukových emulzí a ukazuje na význam textury pro přijatelnost chuti. Výsledky sensorického hodnocení korelovaly s výsledkem reologického měření.
Reologické a senzorické vlastnosti kometických krémů
Morávková, T. ; Štern, Petr ; Pokorný, J. ; Šedivá, A. ; Panovská, Z.
Analýzou tokových křivek při nízkých smykových rychlostech bylo zjištěno, že tokové vlastnosti sledovaných kosmetických krémů odpovídají reologickému modelu Herschel-Bulkley. Ukazuje se, že složení emulze,k včetně malých rozdílů v obsahu složek, ovlivňuje reologické vlastnosti krémů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.