Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Srovnání systémů řízení zdravotní nezávadnosti potravin
Áč, David
Diplomová práce na téma Srovnání systémů řízení zdravotní nezávadnosti potravin byla vypracována v letech 2015-2016 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Hlavním cílem práce bylo pojednat o rizikových faktorech zdravotní nezávadnosti potravin. Dále popsat aktuální přístupy řízení zdravotní nezávadnosti v potravinářském průmyslu. V práci jsou srovnány aktuálních systémů zabezpečujících řízení zdravotní nezávadnosti v potravinářském průmyslu jako HACCP, BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000, GLOBALG.A.P., TESCO STANDARD.
Dopady dodržování systému kvality a bezpečnosti produktů na cenu finálního výrobku
Fremuth, Jan ; Tomášek, Jaroslav (vedoucí práce) ; Ondřej, Ondřej (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou dodržování procesů zajišťující bezpečnost a kvalitu potravin. Tyto standardy jsou zakotveny ve světových normách a standardech. V úvodu autor vysvětluje důvod volby tohoto tématu. Dále formuloval hypotézy a cíle práce, které mají být naplněny a ověřeny. Z dostupné literatury byla vytvořena rešerže, kde je nastíněna historie tématu, jeho vývoj a aktuální stav. V další kapitole autor ověřuje formulované hypotézy a naplňuje cíle práce, vše na základě určených metod. V závěru práce autor konfrontoval zjištěné výsledky s poznatky z dostupné literatury, se stanovenými hypotézami a nastínil budoucí pokračování diplomové práce.
Systémy jakosti a hygieny a jejich odlišnosti
HADÁČKOVÁ, Gabriela
V této bakalářské práci jsou popsány, zhodnoceny a porovnány nejznámější systémy jakosti a hygieny potravin. Práce definuje pojmy jakost a hygiena (bezpečnost) potravin a zaměřuje se na implementaci systému HACCP do potravinářského průmyslu. Dále se věnuje normám skupiny ISO používaným v potravinářství a zabývá se standardy uznanými GFSI, tedy standardem BRC a IFS.
Systémy hodnocení jakosti při zpracování zemědělských produktů
SVOBODA, Petr
Cílem této diplomové práce je doporučit optimální cestu pro vytvoření spolehlivého systému kontroly jakosti výrobků rostlinného a živočišného původu. U vybraných podniků byly sledovány hlavní aspekty těchto systémů a zhodnoceny. Dále byl zkoumán stav certifikací systémů kvality v České republice.
Management jakosti ve vybrané organizaci
PECHAČ, Petr
Tématem této diplomové práce je management jakosti ve vybrané společnosti působící v potravinářském průmyslu. Snahou celé práce je nastínit fungování systémů řízení jakosti a představit jednotlivé standardy, kterým výroba musí podléhat. Teoretickým podkladem mi byla dostupná všeobecně uznavaná literatura zabývající se problematikou jakosti. Pro praktickou část jsem použil interní dokumentace vybrané společnosti. Praktická část vymezí politiku jakosti této společnosti, prostřednictvím příručky jakosti. Cílem bude snaha vyřešit tyto vybrané problémy z oblasti operativního managementu: a) zpracovat dokumentaci plánu HACCP pro zavedení nové příchutě do výroby b) odstranit neshodu vzniklou při certifikaci dle BRC standardu..
Analýza kontroly jakosti a distribuce výrobků v podniku
GONDEKOVÁ, Renata
Diplomová práce se zabývá analýzou logistiky ve vybraném potravinářském podniku, který je výrobcem mražených bramborových specialit. Diplomová práce analyzuje kontrolu kvality, řízení jakosti, skladování mražených výrobků, distribuci výrobků, úroveň poskytovaných služeb.
Bezpečnost potravin v obchodních řetězcích
Feix, Michal ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Kořánová, Helena (oponent)
Teoretická část se zabývá principy bezpečnosti potravin. Jeden z principů je doplněn podkapitolou o systému RASFF a vlivu technologií na bezpečnost potravin. Popsány jsou legislativní požadavky a nejvýznamnější systémy k zajištění bezpečnosti potravin. Přiblíženy jsou systémy HACCP, IFS a BRC. Praktická část je věnována analýze systému zajištění bezpečnosti potravin ve vybraném obchodním řetězci. Je popsán výchozí stav, vypracován návrh funkčního systému a připojeny návrhy jeho možného dalšího zjednodušení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.