Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Volatile profile of unusual type of fruit (Asimina triloba)
Pallová, Jana ; Šimíčková, Adéla (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
The purpose of this bachelor thesis is to determine aroma active substances in an unusual fruit - pawpaw (Asimina triloba). The theoretical part consists of a general description of the plant and characterization of its characteristics, composition and use. Furthermore, the issue of aroma active substances are processed as well as the method of their determination by solid-phase microextraction in connection with gas chromatography and mass spectrometry. The experimental part deals with the identification and quantification of aroma active substances using the selected method HS-SPME-GC-MS in three varieties - PA-Golden, Rebecca's Gold and NC-1. Differences in the number and content of volatile substances were found among the varieties. The lowest values were PA-Golden. In total, 105 compounds have been identified, including 7 aldehydes, 15 alcohols, 58 esters, 6 ketones, 4 lactones, 1 nitrogen compound, 1 alkane, 4 acids, 2 phenols, 1 alkenes, 4 terpenoids, and 2 other compounds.
Charakteristika různých odrůd muďoulu trojlaločného (Asimina triloba)
Maradová, Terezie ; Křikala, Jakub (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá charakteristikou a následným porovnáním nutriční hodnoty plodů tří odrůd muďoulu trojlaločného, málo známého ovoce pocházejícího z východních států USA. Analyzované odrůdy jsou PA Golden, NC-1 a Rebecca’s gold. Charakteristika byla provedena na základě stanovení lipidů izolovaných Soxhletovou extrakcí, stanovení bílkovin Kjeldahlovou metodou, stanovení prvků pomocí ICP-OES, stanovení sacharidů a vitamínu C využitím HPLC, stanovení organických kyselin pomocí IC a naposledy spektrofotometrickém stanovení celkových fenolických látek. Na základě této pilotní studie lze konstatovat, že muďoul trojlaločný je zajímavým ovocem z hlediska obsahu nutričně významných látek a do budoucna by měl výzkum pěstování tohoto ovoce na jižní Moravě pokračovat.
Charakteristika různých odrůd muďoulu trojlaločného (Asimina triloba)
Maradová, Terezie ; Křikala, Jakub (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá charakteristikou a následným porovnáním nutriční hodnoty plodů tří odrůd muďoulu trojlaločného, málo známého ovoce pocházejícího z východních států USA. Analyzované odrůdy jsou PA Golden, NC-1 a Rebecca’s gold. Charakteristika byla provedena na základě stanovení lipidů izolovaných Soxhletovou extrakcí, stanovení bílkovin Kjeldahlovou metodou, stanovení prvků pomocí ICP-OES, stanovení sacharidů a vitamínu C využitím HPLC, stanovení organických kyselin pomocí IC a naposledy spektrofotometrickém stanovení celkových fenolických látek. Na základě této pilotní studie lze konstatovat, že muďoul trojlaločný je zajímavým ovocem z hlediska obsahu nutričně významných látek a do budoucna by měl výzkum pěstování tohoto ovoce na jižní Moravě pokračovat.
Volatile profile of unusual type of fruit (Asimina triloba)
Pallová, Jana ; Šimíčková, Adéla (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
The purpose of this bachelor thesis is to determine aroma active substances in an unusual fruit - pawpaw (Asimina triloba). The theoretical part consists of a general description of the plant and characterization of its characteristics, composition and use. Furthermore, the issue of aroma active substances are processed as well as the method of their determination by solid-phase microextraction in connection with gas chromatography and mass spectrometry. The experimental part deals with the identification and quantification of aroma active substances using the selected method HS-SPME-GC-MS in three varieties - PA-Golden, Rebecca's Gold and NC-1. Differences in the number and content of volatile substances were found among the varieties. The lowest values were PA-Golden. In total, 105 compounds have been identified, including 7 aldehydes, 15 alcohols, 58 esters, 6 ketones, 4 lactones, 1 nitrogen compound, 1 alkane, 4 acids, 2 phenols, 1 alkenes, 4 terpenoids, and 2 other compounds.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.