Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Základní chemická charakteristika šťáv vybraných odrůd bílé srstky
Zelníčková, Jaroslava ; Diviš, Pavel (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Teoretická část bakalářské práce zahrnuje taxonomické zařazení angreštu, dále se zabývá biologickými znaky, účinnými látkami obsaženými v plodech, zpracováním plodů angreštu a popisem metod využitých při stanovování. V experimentální části byla stanovena základní chemická charakteristika šťáv několika šlechtěných odrůd bílého angreštu. Analýza zahrnovala orientační určení výtěžnosti šťávy, stanovení obsahu rozpustné sušiny, pH, stanovení celkové sušiny, titrační kyselosti, formolového čísla a obsahu redukujících cukrů. Byly studovány odrůdy: Reflamba, Mucurines, Rixanta, Veliš, Citronový obří, Darek, Prima, Invicta, Zlatý fík a Zebín.
Základní chemická charakteristika šťáv vybraných odrůd bílé srstky
Zelníčková, Jaroslava ; Diviš, Pavel (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Teoretická část bakalářské práce zahrnuje taxonomické zařazení angreštu, dále se zabývá biologickými znaky, účinnými látkami obsaženými v plodech, zpracováním plodů angreštu a popisem metod využitých při stanovování. V experimentální části byla stanovena základní chemická charakteristika šťáv několika šlechtěných odrůd bílého angreštu. Analýza zahrnovala orientační určení výtěžnosti šťávy, stanovení obsahu rozpustné sušiny, pH, stanovení celkové sušiny, titrační kyselosti, formolového čísla a obsahu redukujících cukrů. Byly studovány odrůdy: Reflamba, Mucurines, Rixanta, Veliš, Citronový obří, Darek, Prima, Invicta, Zlatý fík a Zebín.
Základní chemické parametry plodů několika odrůd angreštu
Nguyen, Quynh Anh ; Vespalcová, Milena (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením základních chemických parametrů v plodech drobného bobulovitého ovoce, angreštu srstky (Grossularia uva-crispa). V teoretické části je uvedeno taxonomické zařazení angreštu srstky a jeho botanická charakteristika. Je popsána také historie pěstování a šlechtění, vhodné podmínky, včetně nejčastějších chorob a pomologie jednotlivých odrůd. Další kapitola je věnována chemickému složení plodů angreštu srstky. V experimentální části byla provedena stanovení vybraných chemických parametrů (výtěžnost šťávy, obsah rozpustné sušiny, obsah celkové sušiny, pH, titrační kyselost, formolové číslo a obsah redukujících cukrů) v plodech několika odrůd angreštu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.