Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Základní charakteristiky vína kvašeného ze samotoku a z lisovaného moštu
Becková, Eliška ; Šalplachta, Jan (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá výrobou a školením bílého a červeného vína. První část je věnována teoretickými procesy a postupy při výrobě vína, popisuje sklizeň hroznů, kvašení, školení vína, chemické složení hroznů i vína, choroby a vady vína. Druhá část krátce popisuje vybrané odrůdy podrobené praktické úloze. Třetí část se zabývá praktickou výrobou vína a následně chemickými zkouškami. Odebírané mošty ze samotoku, středu lisování a dolisků byly ponechány volnému kvašení a poté byly podrobeny chemickým a senzorickým zkouškám. Závěrem je diskuze o závislosti odebíraných moštů na kvalitě vzniklého vína porovnané chemickými metodami a senzorickou analýzou odborníka.
Stabilizace vín u malovinařů
Jančura, Šimon
Bakalářská práce na téma ,,Stabilizace vín u malovinařů“ se zabývá problematikou procesu výroby vína, jeho finalizace, stabilizace a lahvování v podmínkách malých vinařů. Pojednává o zákalech ve víně a doporučení prevence u malovinařů a vinařských podnicích. Práce se věnuje základní hygieně a sanitace u malovinařů a ve vinařských podnicích. V jednotlivých kapitolách je popsané, jak poznáme jednotlivé zákaly, jak se jim vyvarovat, jak s nimi pracovat a jak je v případě výskytu odstranit a víno následně stabilizovat. Práce se dále věnuje procesům školení ví-na jako filtrace a následnému lahvování a zrání vína v lahvích.
Základní charakteristiky vína kvašeného ze samotoku a z lisovaného moštu
Becková, Eliška ; Šalplachta, Jan (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá výrobou a školením bílého a červeného vína. První část je věnována teoretickými procesy a postupy při výrobě vína, popisuje sklizeň hroznů, kvašení, školení vína, chemické složení hroznů i vína, choroby a vady vína. Druhá část krátce popisuje vybrané odrůdy podrobené praktické úloze. Třetí část se zabývá praktickou výrobou vína a následně chemickými zkouškami. Odebírané mošty ze samotoku, středu lisování a dolisků byly ponechány volnému kvašení a poté byly podrobeny chemickým a senzorickým zkouškám. Závěrem je diskuze o závislosti odebíraných moštů na kvalitě vzniklého vína porovnané chemickými metodami a senzorickou analýzou odborníka.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.