Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podmínky efektivního využití produktové a jídelnové mapy
POPELKA, Martin
Bakalářská práce se zabývá funkčností "Produktové a jídelnové mapy Jihočeského kraje" (http://www.produktova-mapa.cz/) jakožto prostředku ke zkrácení distribučních cest v regionu a vytvoření dodavatelsko odběratelských vztahů mezi zemědělskými prvovýrobci a zpracovateli. Cílem je větší uplatnění regionální produkce základních potravin. Otevřený trh v posledních desetiletích umožnil významné rozšíření sortimentu potravinové nabídky dovozem pestré škály výrobků. Nadnárodní maloobchodní řetězce mají velmi dobře zpracované marketingové strategie a ovládly nejen síť obchodů , ale staly se i hlavními dodavateli veřejných stravovacích zařízení. Dovozem nejen zpracovaných výrobků, ale i základních potravin mnohdy z trhu vytlačují domácí producenty. Kromě ekonomických dopadů má dovoz i negativní vliv na environmentální zátěž a také na zaměstnanost i ztrátu přiměřené soběstačnosti. Jednou z možností nápravy situace je podpora vazeb mezi regionálními dodavateli potravinářských produktů a jejich spolupráce se školními jídelnami. V práci je posuzován potenciál nabídky a poptávky základních surovin sledovaných ve spotřebním koši- normativu stravování ve školních stravovacích zařízeních. Z dotazníkového šetření a řízených rozhovorů s producenty registrovanými v" Produktové a jídelnové mapě Jihočeského kraje" vyplývá, že má velký potenciál pro zlepšení své funkce. Tomu brání velká roztříštěnost producentů (velikost produkce, sortiment, zájmy..) a současně i malá schopnost komunikovat vzájemně a s odběrateli, dodržovat dohody a tvořit stabilní vztahy. Nedostatkem na straně nabídky je dále relativně malé množství a někdy i kvalita a dostupnost potravin od jednotlivých producentů, chybějící zpracovatelské kapacity, sezónnost a nedostatek vhodných skladovacích prostor i kolísající cena produktů. Polovina respondentů z řad výrobců nezná produktovou mapu- potenciál nabídky přes tento portál je veliký, nicméně nevyužitý. Na straně odběratelů patří mezi slabé stránky neznalost produktové mapy školními jídelnami, Omezená komunikace mezi dodavateli a jídelnami a vzhledem k přetížení vedoucích školních jídelen tendence ke zjednodušení objednávek od dodavatelů, kteří mohou poskytnout co největší sortiment potravin, mezi něž drobní producenti v kraji nepatří.
Využití informací manažerského účetnictví pro motivaci a ohodnocení zaměstnanců
Popelka, Martin ; Wagner, Jaroslav (vedoucí práce) ; Křižková, Lenka (oponent)
Diplomová práce se zabývá využitím informací manažerského účetnictví pro motivaci a ohodnocení zaměstnanců. První část práce je teoretická a seznamuje čtenáře se základními přístupy k motivaci, tak i navazujícího systému ohodnocení. Rozebírány jsou tak jednotlivé motivační teorie a možnosti jejich aplikace v praxi. Praktická část práce popisuje motivační systém v konkrétním podniku. Nejprve je tak představen podnik Sklárny a poté je popsán jeho motivační systém. Motivační systém v podniku Sklárny je tvořen soustavou ukazatelů, na základě kterých jsou vypočítávány prémie. V diplomové práci je proto věnována značná pozornost těmto ukazatelům. Na konci praktické části je posuzováno, zda jsou ukazatele a na ně navazující algoritmy pro výpočty prémií nastaveny vhodným způsobem a zda motivační systém funguje efektivně. Na závěr jsou navrhnuty změny, jak zlepšit stávající stav.
Využití členění nákladů na variabilní a fixní při řízení zisku
Popelka, Martin ; Wagner, Jaroslav (vedoucí práce) ; Šimeček, Ladislav (oponent)
Bakalářská práce se zabývá členěním nákladů na variabilní a fixní a využití tohoto členění při řízení zisku. První část práce je teoretická a charakterizuje náklady variabilní a fixní a zdůvodňuje, proč je toto členění tak důležité. Teoretická část se zabývá též využitím tohoto členění při stanovení bodu zvratu a možnými problémy s jeho určováním v praxi. Poslední oddíl teoretické části se věnuje struktuře nákladů ve výsledovce. Praktická část se zabývá tříděním nákladů na variabilní a fixní a jeho využití v konkrétním podniku, kterým je podnik zabývající se sklářskou výrobu. Nejprve je představen výrobní proces, poté struktura manažerské výsledovky a následně stanovení bodu zvratu v daném podniku.
Řízení vozového parku ve firmě Vari, a.s.
Popelka, Martin ; Mervart, Michal (vedoucí práce) ; Srp, Svatopluk (oponent)
Cílem práce je zefektivnění využívání vozového parku ve firmě Vari a.s. s důrazem na úsporu nákladů spojených s provozem, a to technicky i personálně. Práce se zabývá hodnocením řízení vozového parku včetně návrhů zlepšení. Návrhy řešení vycházejí ze studia informačních systému společnosti a zkušeností s jejich praktickým využitím.

Viz též: podobná jména autorů
4 POPELKA, Martin
6 Popelka, Michal
2 Popelka, Milan
2 Popelka, Miroslav
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.