Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kryomacerace v technologii bílých vín
Matyášová, Martina
Diplomová práce se zabývá kryomacerací a výrobou vín pomocí kryotechnologie. Zkoumá rozdíly v látkovém složením u vín vyrobených klasickou metodou a vín u kterých byla použita macerace za velmi nízkých teplot. V první části mé práce se obeznámíme s látkovým složením hroznů, poté se seznámíme s kryomacerací a jakými způsoby ji můžeme provádět. V části experimentální jsou prvně popsány všechny tři odrůdy, na kterých byl pokus prováděn. Následně je popsán průběh a metody použité pro výrobu vín. Na konci této části je připraven soubor analytických a senzorických metod, které byly na vyrobených vínech prováděny. V poslední části mé práce se nachází výsledky, kde se dozvíme závěry a názory na danou problematiku. Jsou zde vyjádřeny výsledky v grafech, které jsou popsány a jasně nám ukazují, jak se vína vyvíjela od začátku výroby až po jejich finální podobu.
Vinařské obce Valtice a Úvaly
Matyášová, Martina
Tato bakalářská práce se zabývá působením klimatických a půdních podmínek na révu vinnou. Konkrétně se zabývá obcemi Valtice a Úvaly. Hlavní náplní práce je popis viničních tratí daných obcí, a to především z hlediska klimatických podmínek, půdních podmínek, odrůdové skladby a způsobu vedení révy vinné. Dále popisuje významné místní pěstitele a výrobce vína. V praktické části se tato práce zaobírá senzorickou a chemickou analýzou charakteristických vín z daného regionu.

Viz též: podobná jména autorů
1 MATYÁŠOVÁ, Monika
3 Matyášová, Marie
4 Matyášová, Miroslava
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.