Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 23 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Připravenost vybraných podniků na Průmysl 4.0
MACKOVÁ, Martina
Diplomová práce je založena na analýze čtyř společností na téma implementace Průmyslu 4.0. Cílem této práce je prostudovat současnou situaci Průmyslu 4.0, porovnat ji s literární teorií a analyzovat ji v jednotlivých společnostech. Je zásadní prozkoumat stávající prvky Průmyslu 4.0, postoje a hodnoty, které management k těmto tématům získává. Tato témata jsou v těchto společnostech analyzována prostřednictvím výzkumného šetření, rozhovorů a pozorování. Výzkumem je dotazníkové šetření. Analýza implementace Průmyslu 4.0 ilustruje pokrok a nezbytné kroky k udržení konkurenceschopnosti na trhu. Ve firmách jsou zjištěny některé zajímavé body či některé nedostatky implementace.
Podniková kultura ve vybraném podniku
MACKOVÁ, Martina
Bakalářská práce je založena na analýze organizační kultury ve společnosti Löttco, která je strojírenským podnikem. Cílem této práce je prostudovat současný stav organizační kultury, porovnat ji s literární teorií a poté ji analyzovat. Je nutné prozkoumat stávající pracovní prostředí, hodnoty, standardy a pravidla prostřednictvím rozhovorů s vedením. Následný výzkum je dotazníkové šetření, které tvoří základ pro kvantitativní hodnocení organizační kultury. Analýza organizační kultury ukazuje, jak důležitá je pro společnost. Ve společnosti byly zjištěny nedostatky kultury a byly navrženy možnosti změn pro růst zdravého pracovního prostředí.
Šetření aktuálního stavu ekologického zemědělství v Kraji Vysočina se zaměřením na Třebíčsko
Macková, Martina
Diplomová práce se zabývá stavem ekologického zemědělství v Kraji Vysočina, se zaměřením na Třebíčsko. V literárním přehledu jsou popsány principy ekologického zemědělství, uvedena platná legislativa, zmíněna problematika biopotravin a kontrolního systému. Je zde také popsán stav ekologického zemědělství v České republice a v Kraji Vysočina. Zmíněny jsou i přírodní podmínky a zemědělská produkce jako taková. Další část je zaměřena na porovnání ekologického zemědělství v rámci jednotlivých okresů, kterými je tvořen Kraj Vysočina. V praktické části je řešeno porovnání typických činností v okrese Třebíč s ostatními kraji a jsou zde popsány významné subjekty. Poslední částí je dotazníkové šetření, zaměřené na dva podniky, biofarma DoRa a Tata Global Beverages Czech Republic. Závěr je tvořen shrnutím zjištěných skutečností.
Marketingová analýza vybraného podniku cestovního ruchu
Macková, Martina ; Kvítková, Zuzana (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent)
Diplomová práce se zabývá marketingovou strategií restaurace Na Pekárně. Analyzovány jsou příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky restaurace prostřednictvím analýzy SWOT, politicko-právní, ekonomické, sociálně-kulturní a technologické prostředí prostřednictvím analýzy PEST, mikroprostředí ve vztahu k zákazníkům, konkurenci a dodavatelům, současná marketingová strategie restaurace a použité marketingové nástroje. Pro získání podrobnějších informací o podniku byl využit marketingový výzkum ve formě hloubkového rozhovoru a Mystery shoppingu. Na základě výsledků analýz bude navrhnuta vhodná marketingová strategie pro budoucí období a také případná zlepšení.
Agroturistické využití Vinařství Sádek
Macková, Martina
Tato bakalářská práce se zabývá agroturistickým využitím vinařství Sádek. V první části jsou popsány druhy cestovního ruchu a vysvětleny základní pojmy jako je např. agroturistika a ekoagroturistika. Další část je věnována Třebíčskému regionu a jeho klimatickým, půdním a hydrometeorologickým podmínkám. Popsány jsou zde i vinařské oblasti, vinařská agroturistika a Moravské vinařské stezky. Podstatná část práce je věnována vinařství Sádek, jeho zajímavostem a nabídkám pro širokou veřejnost. Je zde také poukázáno na zajímavosti měst a obcí v blízkosti podniku. Závěr je tvořen mými připomínkami a nápady pro rozvoj vinařství, SWOT analýzou a zhodnocením současného stavu podniku. Návrhy jsou zaměřeny především na rozvoj agroturistiky a zvýšení počtu návštěvníků.
Study of antimicrobial peptide induction in Brassica napus
Shevchenko, I. ; Neubauerová, Tereza ; Macková, Martina ; Macek, Tomáš
Development of cheap, effective and environmentally friendly protection of industrial plants is a key problem of mankind, where using of antimicrobial peptides could be a reasonable solution. As a source for isolation of these peptides canola (Brassica napus) was chosen, which was treated by functional analog of salicylic acid – benzothiadiazole (BTH) – to stimulate the immune system. To isolate the responsible antimicrobial peptides, crude buffer extract was obtained. Next steps were precipitation, centrifugation and molecular weight filtration. The further isolation procedure comprised hexane extraction, SPE-C18 (Solid Phase Extraction) to separate hydrophobic and hydrophilic fractions and reversed-phase chromatography. Antimicrobial activity was tested by diffusion method. Fractions were tested on gram-positive and gram-negative bacteria and on yeast Candida scotii.
Isolation and study of the properties of recombinant pseudoosmotin
Richterová, K. ; Nováková, Martina ; Antošová, Z. ; Neubauerová, Tereza ; Macková, Martina
Antimicrobial peptides represent new clinical compounds with antimicrobial action and they could participate in solving the problem of ever-increasing resistance of microorganisms to the traditional antibiotics. The aim of this work was to study optimal conditions for expression, isolation and purification of recombinant pseudoosmotin from Escherichia coli BL21 (DE3). Pseudoosmotin was isolated from membrane fraction of bacteria and was purified by the affinity chromatography using Ni-NTA. Isolated pseudoosmotin did not show antimicrobial activity against studied microorganisms.
Larvae of flesh fly Neobellieria bullata as a source for novel antimicrobial peptides
Neubauerová, Tereza ; Macková, Martina ; Macek, Tomáš ; Šanda, Miloslav ; Voburka, Zdeněk
The antibiotic resistant strains of microorganisms are increasing threat for public health. Antimicrobial peptides from natural sources display a wide spectrum of activity. In our laboratory, several peptide fractions with antimicrobial acivity against gram-positive and gramnegative bacteria and fungi were isolated from larvae of flesh fly Neobellieria bullata. The presence of peptides was proved by tricine electrophoresis, molecular weights and sequences determination by MS and Edman sequencing, respectively. In comparison with database sequences we obtained structures present mainly in insect and amphibian antimicrobial peptides, but total matches were not higher than in 36%. Upon the obtained sequence motifs we designed structures of several synthetic peptides. These were synthetised on the Rink amide MBHA resin. Synthesis was performed according Fmoc/PyBOP-DIEA protocol. Antimicrobial activity of these peptides was determined.
Nové úlohy geneticky modifikovaných rostlin v ochraně životního prostředí
Macek, Tomáš ; Kotrba, Pavel ; Svatoš, Aleš ; Nováková, Martina ; Demnerová, K. ; Macková, Martina
Transgenní rostliny pro ochranu životního prostředí mohou předcházet znečišťování nebo pomáhat odstraňovat stávající kontaminaci, připravili jsme pro tyto účely specifické rostliny emitující hmyzí feromony, rostliny schopné vyšší akumulace kovů i rostliny exprimující geny bakteriální PCB-degradační dráhy.
Analýza vlivu GMO tvořených pro rhizoremediace na půdu a rhizosférní bakteriální komunity
Cárcer de, D. ; Martín, M. ; Macková, Martina ; Macek, Tomáš ; Karlson, U. ; Rivilla, R.
Studie popisuje možné funkční a strukturní změny bakteriálních komunit v půdě kontaminované PCB poté, co zde byly kořeny rostlin inokulovány geneticky modifikovanými mikroorganismy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 23 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
1 Macková, Magdaléna
7 Macková, Marcela
4 Macková, Markéta
8 Macková, Martina
6 Macková, Michaela
7 Macková, Monika
7 Mačková, Marcela
4 Mačková, Markéta
6 Mačková, Michaela
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.