Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Technologie zpracování a senzorické hodnocení jakosti kravského mléka a vybraných produktů z něj vyrobených
BROŽOVÁ, Soňa
Bakalářská práce se zabývá technologií zpracování a senzorickým hodnocením jakosti kravského mléka a vybraných produktů z něj vyrobených. Stanovila jsem si dva cíle a z nich vyvstávající výzkumné otázky. Prvním cílem bylo popsat technologické postupy při zpracování mléka a popsat dílčí kroky ve výrobě vybraných mléčných výrobků. Druhým cílem bylo porovnání senzorických vlastností u mléčných výrobků z ekologické produkce a výrobků z běžného potravinářského provozu. Práce je rozdělena na dvě základní části, část teoretickou a empirickou. Teoretická část je zaměřena na technologii zpravování mléka. Je zde popsána výroba vybraných druhů mléčných potravin. Jde o konzumní mléko, kysané mléčné výrobky a sýry. Snahou bylo nejen popsat technologii zpracování mléka a postupy výroby mléčných potravin, ale zároveň zachytit i jejich nejčastěji se objevující senzorické vady a příčiny jejich vzniku. Dále je teoretická část zaměřena na čisté mlékařské kultury. V tomto úseku teoretické části je popsán postup jejich získávání, nejčastěji používané druhy kultur a jejich vady. V neposlední řadě jsou v teoretické části stručně charakterizovány nejčastěji se vyskytující onemocnění přenášené mlékem. Zpracování těchto informací bylo provedeno studiem odborné literatury a internetových zdrojů. V empirické části jsem zkoumala, zda se liší technologické postupy zpracování mléka a postupy při výrobě čerstvého sýra používané na ekologické farmě od technologických postupů využívaných běžnou potravinářskou firmou. Dále jsem chtěla porovnat, zda se objevují rozdíly v senzorických vlastnostech výrobků od těchto dvou producentů. Odlišnosti v technologii zpracování jsem se snažila zachytit pomocí pozorování přímo ve výrobnách. Pro pozorování jsem si zvolila dvě instituce. Jako první provoz jsem vybrala biofarmu Slunečná ležící v okrese Prachatice. Běžný potravinářský provoz byl druhým objektem pozorování. To se uskutečnilo v MADETĚ, a.s. Jindřichův Hradec. Údaje získané tímto výzkumem jsem zpracovala do přehledné tabulky pomocí aplikace Microsoft Excel. Rozdíly v senzorické jakosti produktů jsem zkoumala použitím senzorické analýzy vybraných produktů. Hodnocení jakosti se zúčastnilo 10 laických hodnotitelů ve všech věkových kategoriích. Ti obdrželi senzorický dotazník, do kterého pomocí bodové stupnice zaznamenávali své subjektivní pocity z ochutnávek výrobků. Hodnoceny byly parametry: barva, konzistence, vůně a chuť u konzumního mléka, jogurtu, jogurtového mléka, sýra, přičemž od každé kategorie měli posuzovatelé k dispozici vždy dva vzorky. Jeden pocházel z ekologické produkce a druhý z běžného potravinářského provozu. Výsledky z dotazníků byly, pomocí aplikace Microsoft Excel, zprůměrovány, zpracovány do tabulky a graficky znázorněny v grafech.
Organizace občanské společnosti ve veřejném prostoru
Brožová, Soňa ; Müller, Karel (vedoucí práce) ; Vymětal, Petr (oponent)
Diplomová práce se věnuje problematice organizací občanské společnosti v České republice. Nejprve je uveden výběr souvisejících teorií občanské společnosti, občanského sektoru a neziskového sektoru. Dále se zabývá pojmem sociální ekonomika a souvisejícími tématy. Následuje kapitola věnovaná současnému stavu občanského sektoru v České republice a vymezení jeho problémových oblastí. Stěžejní je závěrečná analýza občanského sdružení Amelie, která vychází z předchozího textu a aplikuje teorie na konkrétní organizaci a rozebírá její činnost a hodnotí její fungování.
Současné formy a projevy politické kultury v ČR
Brožová, Soňa ; Müller, Karel (vedoucí práce) ; Dvořáková, Vladimíra (oponent)
Práce se zabývá deficitem politické kultury v České republice a možného vlivu protestních hnutí na tento stav.

Viz též: podobná jména autorů
3 BROŽOVÁ, Soňa
4 Brožová, Sandra
1 Brožová, Simona
1 Brožová, Štěpánka
2 Brožová, Šárka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.