Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 84 záznamů.  začátekpředchozí74 - 83další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.07 vteřin. 
Základní chemická charakteristika šťáv vybraných odrůd černého rybízu
Maňásková, Eva ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá základní charakteristikou šťáv vybraných odrůd černého rybízu. Teoretická část se věnuje historii a původu pěstování tohoto ovoce, základnímu botanickému popisu jednotlivých druhů a vybraných odrůd a také uvádí účinné látky obsažené v plodech. Závěr teoretické části pak popisuje postupy stanovení jednotlivých chemických parametrů plodů. V experimentální části bylo analyzováno devět odrůd černého rybízu. Analýza zahrnovala orientační stanovení výtěžnosti šťávy, obsah rozpustné sušiny, pH, titrační kyselost a formolové číslo. Na základě výsledků byly jednotlivé odrůdy porovnány.
Stanovení vybraných nutričních parametrů v ovoci rostlinného rodu Ribes
Ledvina, Vojtěch ; Diviš, Pavel (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá zástupci drobného ovoce rostlinného rodu Ribes L. – rybízem, angreštem a jostou. Teoretická část uvádí historii a původ pěstování těchto zástupců, základní botanický popis jednotlivých druhů a vybraných odrůd, dále významné látky obsažené v plodech a jejich význam v lidské výživě a potravinářské produkty, které se z těchto druhů drobného ovoce vyrábí. Závěr teoretické části pak uvádí principy metod stanovení jednotlivých nutričních parametrů plodů. V experimentální části byl stanoven obsah sušiny v plodech a dále byl v šťávě z plodů stanoven obsah rozpustné sušiny, pH, titrační kyselost, formolové číslo, obsah redukujících sacharidů a celkový obsah fenolických látek. Na základě výsledků byly jednotlivé odrůdy a druhy porovnány.
Kvalitativní hodnocení ekologicky a konvenčně pěstovaných tykví (Cucurbita maxima Duch.)
Kneblová, Lenka
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu zelinářství a květinářství v letech 2013/2014. Práce řeší problematiku produkce tykví (Cucurbita maxima Duch.) v systému ekologické a konvenční produkce včetně hodnocení kvalitativních parametrů. V literární části je popsán rozdíl v kvalitě produktů pocházejících z ekologického a konvenčního zemědělství. Dále je v práci charakterizována legislativa ekologické produkce. Teoretická část se dále věnuje popisu tykvi a pěstování. Experimentální část je zaměřena na hodnocení obsahových látek, jako je vitamín C, sušina, karotenoidy. Další ze sledovaných parametrů jsou změna barvy a hmotnostní ztráty během skladování. V měřených parametrech, byl zjištěn průkazný rozdíl v obsahu sušiny a ve změně barvy.
Vliv obsahu sušiny a kvality fermentačního procesu na aerobní stabilitu kukuřičné siláže
Sadílek, Roman
Obsahem této diplomové práce je jak název tématu napovídá vliv obsahu sušiny a kvality fermentačního procesu a aerobní stabilitu kukuřičné siláže. Kukuřice jako rostlina se využívá pro silážování jak pro krmné účely, tak pro zajjištění provozu bioplynových stanic. V současné době je jednou z nejčastějších pěstovaných pícnin. V této práci uvádím jak botanické zařazení, tak i způsob pěstování, agrotechnické lhůty, přípravu půdy, ochranu před škůdci, hnojení a další vlastnosti a věci důležité k produkci dostatečného a kvalitního materiálu pro silážování. Další část práce se zabývá způsobem sklizně, průběhem naskladňování a samotným silážním procesem. Ve vlastní práci jsem hodnotil vliv sušiny silážní kukuřice a kvalitu fermentačního procesu na aerobní stabilitu kukuřičných siláží. Výsledky hodnocení jsem zaznamenal v tabulkách a grafech.
Mykotoxiny v silážích
Páleníková, Ivana
Tato bakalářská práce je zpracovanou textovou rešerší na téma mykotoxiny v silážích. První část práce se zabývá charakteristikou plísní (mikromycety) a produktů jejich sekundárního metabolismu -- mykotoxiny, které negativně ovlivňují živočišnou výrobu, včetně dopadů na zdraví zvířat a lidí. Ve druhé části jsou zahrnuty jednotlivé kroky předcházející fermentaci siláže, které mohou ovlivňovat výskyt plísní, respektive mykotoxinů v konečné siláži -- termín sklizně, obsah sušiny, délka řezanky, aplikace aditiv, plnění a dusání silážních žlabů, zakrývání siláží ve vztahu k mykotoxinům. Dále se zabývá stručným popisem nejpoužívanějších pícnin a dopady při nedodržení technologického postupu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 84 záznamů.   začátekpředchozí74 - 83další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.