Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 50 záznamů.  začátekpředchozí41 - 50  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
A utilization of recreation centres Bílá, Staré Hory in touristic area Beskydy - Valašsko for tourism
KUTTNER, Michal
Bakalářská práce na téma: ,,Využití středisek rekreace Bílá a Staré Hamry v turistické oblasti Beskydy - Valašsko pro cestovní ruch'' je analýzou primární a sekundární nabídky cestovního ruchu v území Bílá a Staré Hamry. Pomocí dotazníkového šetření tato práce také zjišťuje a vyhodnocuje potřeby a požadavky návštěvníků v dané oblasti. Na základě takto provedené analýzy byl navrhnut nový produkt cestovního ruchu voucherová karta Beskydy Card.
Cestovní ruch a rekreace v Českých Budějovicích
KOPÁČEK, Milan
Cílem této práce je zhodnocení současného stavu cestovního ruchu v Českých Budějovicích a v jejich nejbližším okolí. Dále je v bakalářské práci posouzena struktura předpokladů rozvoje cestovního ruchu v dané oblasti, bylo zjišťováno, jaké atraktivity nabízí návštěvníkům sledované území. Práce se věnuje problematice vztahu návštěvníka ke zkoumané lokalitě. Pomocí dotazníkového šetření je v bakalářské práci zhodnocena struktura současných návštěvníků na třech lokalitách daného území. Posledním cílem práce je identifikace témat vhodných k optimalizaci využití oblasti cestovním ruchem a rekreací.
Cestovní ruch a rekreace ve vybrané oblasti Šumavy a jejího podhůří
PIŠNOVÁ, Lucie
Tato práce se věnuje oblasti Jižního Prachaticka. Hlavním cílem bylo zhodnotit současný stav cestového ruchu ve vybrané oblasti. Práce se zabývá posouzením struktury předpokladů cestovního ruchu. Pro toto posouzení byla zjištěna nabídka jednotlivých atraktivit. Dotazníkovým šetřením na vybraných lokalitách bylo provedeno zhodnocení současných návštěvníků. Pro toto hodnocení byla zjišťována image jednotlivých lokalit, intenzita pocitů, které zde návštěvníci zažívají, vnímání lokalit, provozované aktivity a motivace k návštěvě dané oblasti. Posledním cílem bylo posouzení možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu v zájmové oblasti.
Analýza jídelních lístků na vybrané základní škole z hlediska dodržování doporučených výživových dávek
BARTOŠ, Ladislav
Diplomová práce vychází z šetření, které bylo provedeno na Základní škole Velešín ve školním roce 2007/2008 a bylo zaměřeno na žáky pátých, sedmých a devátých ročníků. Cílem diplomové práce byla analýza jídelních lístků z důvodu zjištění saturace makronutrienty a vybranými mikronutrienty dle nutričních požadavků pro školní mládež. Výzkumné šetření lze rozdělit na čtyři části. První část spočívala ve sběru jídelních lístků za školní rok, jejich analyzování v programu NutriDan a následném porovnání s normou potřeby pro školní oběd, která činí 35 % z celkové denní výživové dávky. V druhé části byla posouzena pestrost jídelních lístků na základě četnosti opakování jednotlivých pokrmů ve školní jídelně v měsíci. Třetí částí bylo provedení dotazníkového šetření stravovacích návyků u žáků. Ve čtvrté části byly statisticky vyhodnoceny tři testovací hypotézy pomocí chí-kvadrát testu. Ze získaných výsledků bylo zjištěno, že energie splňovala požadované plnění pouze u dívek 9. ročníku. Plnění se pohybovalo na úrovni 36,14{--}38,29 % doporučené denní dávky (DDD). U ostatních ročníků byla energie podhodnocena. Bílkoviny byly hrazeny celoročně nadlimitně. U žáků 5. ročníku se plnění pohybovalo v rozmezí 72,66{--}98,24 % DDD (průměr činil 84,7 %), u žáků 7. ročníku v rozmezí 55,28-74,22 % DDD (průměr činil 64,2 %) a u žáků 9. ročníku v rozmezí 64,93{--}103,15 % DDD (průměr činil 82 %). Plnění sacharidů bylo nedostatečné. U 5. ročníku bylo v rozmezí 18,81{--}25,35 % DDD, u 7. ročníku pouze v rozmezí 16,27{--}23,52 % DDD a u 9. ročníku v rozmezí 21,54{--}29 % DDD. Příjem lipidů byl zjištěn nadměrný u dívek 9. ročníku (37,56-46,21 % DDD). Potravní vláknina byla hrazena v normě potřeby. Ze sledovaných mikronutrientů byl deficitně hrazen vápník, plnění nepřekračovalo v žádném měsíci u žáků 5. ročníku 21,62 % DDD, u žáků 7. ročníku 19,82 % DDD. U žáků 9. ročníku bylo plnění v rozmezí 21,37{--}27,86 % DDD. Celoročně nadlimitně byl plněn vitamín B6 a B12. Posouzením pestrosti bylo zjištěno nízké zastoupení luštěninových polévek, ryb, ovoce a zeleniny. Nadměrně bylo zastoupeno v několika měsících vepřové maso a sladké pokrmy. U chlapců byl zřetelný stoupající trend hodnoty Body Mass Index (BMI) v závislosti na jejich věku, s přibývajícím věkem vynechávalo více respondentů snídani a obědvalo více mimo školní jídelnu, což může být jedna z příčin nadváhy či obezity u dětí. Nedostatečná byla konzumace ovoce a zeleniny. Testované hypotézy prokázaly tyto závěry: fyzická aktivita nebyla závislá na pohlaví respondentů, BMI respondentů byl závislý na pravidelné konzumaci snídaně, doba strávená u televize a počítače nebyla závislá na věku respondentů.
Zážitkový marketing a jeho role při formování produktů cestovního ruchu turistického informačního centra v Plzni
DENKOVÁ, Lenka
Cíl bakalářské práce spočívá už v jejím názvu: ,,Zážitkový marketing a jeho role při formování produktů cestovního ruchu informačního centra". Na počátku práce jsou stanoveny cíle a hypotézy práce, které jsou v závěru buď vyvráceny nebo potvrzeny. V práci jsou pak vymezeny jednotlivé pojmy, týkající se dané problematiky. Hlavní část práce je rozdělena na analýzu cestovního ruchu v Plzni a jeho perspektivy a na analýzu jednoho z nejvýznamnějších produktů cestovního ruchu. V průběhu práce byl zjištěn problém týkající se právě produktu, následující kapitola nabízí návrhy řešení tohoto problému. Velmi důležitým podkladem bylo dotazníkové šetření a schůzky s představiteli jednotlivých subjektů vystupujících v bakalářské práci.
Marketingová strategie firmy Giftisimo
Schützová, Karolina ; Zeman, Jiří (vedoucí práce) ; Filipová, Alena (oponent)
Tato práce se zabývá marketingovou strategií firmy Giftisimo. Firma vznikla v roce 2003 a provozuje dárkovou balicí službu v Praze, Plzni, Pardubicích, Brně a Bratislavě. Cílem práce je popsat firmu Giftisimo, určit nejsilnější konkurenty na českém trhu a stanovit pozici Giftisima na trhu. Na základě analýzy jsem navrhla doporučení, která by firma mohla použít k vylepšení své marketingové strategie a lepšímu postavení na českém a slovenském trhu.
Guests´ satisfaction with Hotel Kaskády services
Slobodníková, Stanislava ; Králová, Tereza (vedoucí práce) ; Lorencová, Hana (oponent)
Cílem diplomové práce je vyhodnotit spokojenost zákazníků se službami Hotelu Kaskády. Důraz je přitom kladen na jedinečnost každého zákazníka a jeho osobnosti. Práce tedy přináší psychologický pohled na problematiku uspokojování potřeb hotelových hostů. Sběr dat a jejich analýza proběhla na základě dotazníkového šetření a jejich vyhodnocení je zdrojem návrhů na způsoby nápravy, zlepšení a zkvalitnění hotelových služeb, se kterými byli hosté nespokojeni. Druhým cílem práce je navrhnout přepracování současného dotazníku do podoby pro hosta přehlednější a srozumitelnější, při současném zachování či dokonce zvýšení jeho vypovídací hodnoty. Posledním bodem, který si práce klade za cíl, je nalézt způsoby motivace hotelových hostí, které přispějí k jeho ochotě spolupracovat při vyplňování dotazníku a poskytování zpětné vazby.
Vnitřní a vnější komunikace na příkladě produkční společnosti
Matějková, Pavlína ; Střížová, Vlasta (vedoucí práce) ; Hovorka, Martin (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou interní a externí komunikace v rámci malého podniku. Hlavní část práce je věnována analýze vnitřní komunikace, která byla provedena na základě výsledků dotazníkového šetření. Závěry byly shrnuty a navrženy byly i možnosti řešení daných situací. V rámci práce je možné nalézt i popis vzniku konkrétního reklamního spotu či firemního grafického manuálu.
Socioekonomická analýza městské části Praha Vinoř
Kovář, Petr ; Říhová, Gabriela (vedoucí práce) ; Paláčková, Jana (oponent)
Pro vypracování své bakalářské práce jsem zvolil téma Socioekonomické analýzy městské části Praha Vinoř. V úvodu práce chci přiblížit samotnou městskou část (Praha Vinoř) včetně přilehlého okolí. V jednotlivých kapitolách bakalářské práce se budu zabývat historií městské části, dopravní infrastrukturou, kulturou, bydlením a školstvím. Strukturou a vývojem obyvatelstva bych se rád zabýval podrobněji. V rámci bakalářské práce provedu dotazníkové šetření, kde budu podrobně zkoumat ukazatele obyvatelstva z mnoha úhlů pohledu. V dalších částech práce zpracuji SWOT analýzu, která vydefinuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby městské části a na základě těchto získaných informací zpracuji doporučení, které by nasměrovalo rozvoj městské části ve střednědobém a dlouhodobém horizontu. Tato analýza bude z velké části vycházet z předem získaných informací z provedeného dotazníkového šetření. Cílem bakalářské práce je poskytnout ucelený pohled na městskou část a nabídnout možnosti jejího budoucího rozvoje včetně možností využití finančních prostředků z veřejných zdrojů či evropských fondů. Dalším cílem práce je poskytnout srovnání městské části a města Prahy jako celku z několika možných ukazatelů. Zejména se jedná o ukazatele obyvatelstva, přírodních zdrojů a jednotlivých druhů ekonomických aktivit.
Kupní rozhodovací proces spotřebitele v cestovním ruchu
Batulková, Monika ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Dvořáková, Jitka (oponent)
Cílem této diplomové práce je analyzovat kupní rozhodovací proces spotřebitele v cestovním ruchu se zaměřením na výjezdový cestovní ruch. Diplomová práce je rozdělena do šesti částí. Nejdříve je práce zaměřena na teoretickou část týkající se spotřebního chování, dále je rozebrána problematika cestovního ruchu a marketing služeb se zaměřením na cestovní ruch. Další stěžejní částí je výzkum kupního rozhodovacího procesu spotřebitele v cestovním ruchu založený na dotazníkovém šetření. Tyto výsledky z výzkumu jsou v další části doplněny o agenturní data. Na závěr práce je uvedeno shrnutí získaných výsledků se zaměřením na jednotlivé fáze kupního rozhodovacího procesu na trhu cestovního ruchu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 50 záznamů.   začátekpředchozí41 - 50  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.