Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 77 záznamů.  začátekpředchozí31 - 40dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ročenka VÚPP 2012
VÚPP
Publikace popisuje činnost instituce - Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. v roce 2012. Tato činnost je orientována především na zlepšení úrovně stravování populace a na ozdravění nabídky potravin, dále na zdokonalování postupů při zpracování potravin, na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj souvisejících kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku včetně provádění specifických rozborů, a na vývoj a výrobu speciálních měřících zařízení a techniky. Jsou uvedeny údaje o struktuře a orgánech instituce, základní statistické údaje, výsledky hlavní (výzkumné) činnosti ústavu a dalších činností (pedagogické, vzdělávací, poradenské činnosti, zastoupení v národních orgánech, radách a komisích, mezinárodní aktivity). Publikace je dvojjazyčná (cz + en).
Prezentace: Stáhnout plný textPDF
Ročenka VÚPP 2011
VÚPP
ublikace popisuje činnost instituce - Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. v roce 2011. Tato činnost je orientována především na zlepšení úrovně stravování populace a na ozdravění nabídky potravin, dále na zdokonalování postupů při zpracování potravin, na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj souvisejících kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku včetně provádění specifických rozborů, a na vývoj a výrobu speciálních měřících zařízení a techniky. Jsou uvedeny údaje o struktuře a orgánech instituce, základní statistické údaje, výsledky hlavní (výzkumné) činnosti ústavu a dalších činností (pedagogické, vzdělávací, poradenské činnosti, zastoupení v národních orgánech, radách a komisích, mezinárodní aktivity). Publikace je dvojjazyčná (cz + en).
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Balíci materiály a balíci technika používána v potravinářství
Konečný, Petr
Bakalářská práce s názvem Balící materiály a balící technika používaná v potravinářství se věnuje nejčastěji používaným obalovým materiálům, jejich vlastnostem a použitím. Dále se zabývá obalovými technologiemi, které jsou v potravinářství využívány, a také stroji, jenž s touto problematikou souvisí. Práce se věnuje jednotlivým obalovým materiálům, jejich složením, výrobou, kladným i záporným vlastnostem. V další části uvádí popis balící techniky používané u potravin, pro jaké potraviny jsou dané techniky vhodné, a jaké balící materiály jsou u nich používány. V poslední části práce jsou uvedeny legislativní požadavky spojené s problematikou balících materiálů.
Podnikatelský záměr - založení výrobního podniku
Houšťava, Jiří ; Gryč, Jan (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem této diplomové práce je zpracování podnikatelského záměru na založení výrobního podniku. Tento podnik bude působit především v oboru potravinářství. Práce je rozdělena do tří částí, a to na část teoretickou, analytickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány teoretické podklady, které souvisí s vypracováním podnikatelského záměru, analytická část je věnována analýze stavu a praktická část obsahuje vlastní návrhy řešení v několika variantách.
Nové technologie v cestovním ruchu
HUSÁKOVÁ, Kristýna
Nové technologie jsou součástí našeho života. Proto každý podnikatel, který chce být úspěšný, by je měl používat. Hlavním cílem této práce je zhodnotit současné vývojové trendy v oblasti moderních nástrojů a technologií využívaných v cestovním ruchu, zaměřit se zejména na 3D tisk a zpracovat obecné doporučení s ohledem na implementaci v českých firmách. Nejprve se práce zabývá základy cestovního ruchu. Dále popisuje současné technologie, jako jsou rezervační systémy, mobilní aplikace a především 3D tisk. Tento typ tiskárny se používá v mnoha odvětví. Praktická část je zaměřena na několik případových studií týkajících se 3D tisku v potravinářství. Poznatky získané z těchto studií přispěly k vytvoření podnikatelského plánu. Plán zahrnuje produkt 3D tiskárny, výběr vhodné tiskárny a materiálu, finanční plán a další doporučení. Ve výsledku tento plán slouží jako doporučení pro cukrárny, které chtějí inovovat ve své podnikatelské činnosti.
Vliv různých potravin na viabilitu a růst probiotických bakterií
Vajglová, Klára ; Němcová, Andrea (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Cílem a zaměřením této práce bylo studium vlivu potravin a nápojů na viabilitu a růst probiotických bakterií. Vliv potravin a nápojů byl testován na monokulturách Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve a na směsné kultuře probiotických mikroorganismů. V experimentální části pak byly probiotické kultury inkubovány ve vybraných potravinách a nápojích. Následně pak byly podrobeny vlivům simulovaného trávicího traktu. U některých probiotických kultur docházelo i během inkubace v trávicím traktu k nárůstu viabilních buněk. Nárůst buněk vykazovaly potraviny, které obsahovaly vyšší obsah cukrů a tuků nebo jejich vhodnou kombinaci. Jejich nárůst byl v některých případech až čtyřnásobný. Na základě výsledků je možné říci, že směsné probiotické kultury mají lepší předpoklady pro udržení dostatečného množství viabilních buněk i během trávicího procesu a že probiotické mikroorganismy je lepší konzumovat během jídla než je jen s nápojem.
Založení Marketingového fondu v ČR k podpoře zemědělského a potravinářského sektoru
Moudrá, Erika ; Hesková, Marie (vedoucí práce) ; Ehlová, Zdenka (oponent)
Diplomová práce se zabývá ve své teoretické části trhem českých potravin,jejich propagací a možnostmi zlepšení v kontextu založení Marketingového fondu po vzoru Rakouska a Německa. Poukáže na některé již osvědčené mechanismy aplikované Vinařským fondem ČR. Samostatná kapitola je věnována Potravinářské komoře České republiky, která je svou 20ti letou historií neodmyslitelnou součástí potravinářského trhu a jedním z hlavních propagátorů založení Marketingového fondu v ČR. Další kapitoly jsou věnovány rakouskému modelu marketingového fondu (Agramarkt Austria AMA) který osvědčeně funguje od doby vstupu Rakouska do Evropské unie a rozboru implementace fondu do českého prostředí.
Investiční aktivita a produktivita kapitálu u malých a středních podniků
HADAČOVÁ, Zuzana
Diplomová práce se zabývá investiční činností a produktivitou kapitálu u jednotlivých skupin podniků. Hlavním cílem této diplomové práce je posouzení vztahu mezi investiční činností a produktivitou kapitálu v odvětví potravi-nářské výroby. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá definováním základních pojmů a souvislostí v oblasti investiční aktivity a produktivity. Praktická část práce je zpracována na základě dat z databáze Albertina, která byla setříděna dle velikostních kategorií podniků. Sledovaným odvětvím je potravinářská výroba. U skupin podniků byl analyzován vývoj a struktura dlouhodobého majetku, produktivita kapitálu a vybavenost práce kapitálem. Poslední úsek praktické části zahrnuje propojení předcházejících hodnot investic a produktivity kapitálu. Tento vztah je analyzován pomocí regresní analýzy v softwaru Statistica.
Příprava a testování aplikačních forem pro přírodní antimikrobiální látky
Vajglová, Klára ; Bokrová, Jitka (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Cílem a zaměřením této práce bylo studium antimikrobiálních a antioxidačních účinků extraktu hřebíčku, kopřivy, šalvěje, heřmánku, rozmarýnu, černého bezu, levandule a lysozymu a porovnání jejich vlivu na grampozitivní a gramnegativní bakterie. V teoretické části je stručně charakterizován lysozym, polyfenoly, flavonoidy a vybrané kmeny mikroorganismů. V experimentální části, byly charakterizovány bylinky vykazující antimikrobiální a antioxidační účinek. Dále byly připraveny částice, u nichž byla stanovena enkapsulační účinnost, přičemž u některých bylinek bylo dosaženo účinnosti až 80 %. Stabilita připravených liposomů byla testována v modelovém trávicím procesu a po týdenní a měsíční inkubační době v modelových potravinách. Antimikrobiální aktivita se testovala na zástupcích gramnegativních i grampozitivních bakterií. Na grampozitivní bakterie spíše působily lépe čisté extrakty a liposomy s obsahem bylinek, zatímco na gramnegativní kmeny měl vyšší účinek lysozym. Připravené antimikrobiální částice jsou vhodné pro použití zejména v potravinářském průmyslu.
Hodnocení a návrh strategie finančního řízení Marlenka international s.r.o.
Luong, Petr Trung ; Štamfestová, Petra (vedoucí práce) ; Kabelka, Jan (oponent)
Cílem této bakalářské práce je komplexní zhodnocení finanční situace a zdraví společnosti MARLENKA international s.r.o. v letech 2008 až 2014. Tato společnost se hlavně zabývá výrobou dortů a pochutin z medu. První část mé bakalářské práce bude věnována teoretickému hledisku. Zde budou nastíněny nejrůznější postupy a metody, které se využívají k finanční analýze. Druhá část bakalářské práce bude soustředěna na praktickou aplikaci těchto metod na dostupné účetní výkazy a výroční zprávy. Nejprve dojde k analýze absolutních a poté poměrových ukazatelů. V rámci analýzy poměrových ukazatelů nebude chybět srovnání Marlenky a odvětví. Třetí část této práce bude sloužit k vyhodnocení finančního řízení firmy Marlenka a ke konkrétním návrhům externího pozorovatele vedoucím ke zlepšení finanční situace.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 77 záznamů.   začátekpředchozí31 - 40dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.