Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  předchozí11 - 14  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti uplatnění netradičních surovin při výrobě chleba a pečiva
Prokop, Jakub
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou výroby chleba a pečiva a možnostmi uplatnění nestandardních surovin při jeho výrobě. Součástí práce je praktický pokus spočívající ve výrobě pečiva s obsaženou netradiční surovinou. Výroba chleba a pečiva je popsána od základní výroby mouky, jako hlavní suroviny, přes přípravu těsta, jeho mísení, zrání, tvarování budoucích výrobků, kynutí, pečení a nakonec chlazení. Následuje výčet surovin více či méně běžných při výrobě chleba a pečiva a uvedení jejich nutričních a pekárenských charakteristik a vlivů, které mohou mít na kvalitu výrobků. V poslední části je popsána metodika přípravy bulek s mlátem a vyhodnocení výsledků pekařského pokusu a senzorické analýzy.
Výroba a zkoušení pěnokeramických filtrů
Ondrášek, Jan ; Sokolář, Radomír (oponent) ; Nevřivová, Lenka (vedoucí práce)
Cílem této práce je popis surovin a výroby pěnokeramických filtrů. Součástí práce je i popis tvorby keramického střepu, vlastnosti keramické suspenze a zkoušky prováděné jak na surovinách tak na vypáleném pěnokeramickém filtru a dále experimentální část, která obsahuje zhodnocení vlivu viskozity na výslednou pevnost filtru a jeho smrštění sušením a výpalem.
Vodní paprsek v procesu využívání nerostných surovin
Vašek, Jaroslav
Vodní paprsek jako progresivní technologie dělení a desintegrace materiálů. Technické parametry a možnostipoužití. Aplikace při těžbě horninových bloků z masívu. Možnosti použití vodního paprsku při využívání zdrojůnerostných surovin. Bezpečnostní a hygienické podmínky.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   předchozí11 - 14  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.