Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 17 záznamů.  předchozí11 - 17  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podpora hraní deskové hry Mlýny mobilní aplikací
Kolínek, Daniel ; Zbořil, František (oponent) ; Zbořil, František (vedoucí práce)
Cílem této práce je vytvořit aplikaci pro mobilní zařízení řešící úlohou určení nejlepšího tahu ve hře Mlýny ze snímku kamery chytrého zařízení. Úloha je rozdělena na podproblémy detekce pozice a následného určení nejlepšího tahu. Rozpoznání pozice je řešeno použitím detekce hran, hledání kružnic s využitím Houghovy transformace a následné detekce barvy v nalezených kružnicích. Nalezení nejlepšího tahu je řešeno vlastním ohodnocením pozice a prohledávání stavového prostoru pomocí algoritmu Alfa-Beta. S využitím knihovny OpenCV a vývojového prostředí Android Studio byla vytvořena vzorová aplikace spustitelná pod systémem Android verze 5 a vyšší. Vzorová aplikace řeší obě úlohy.
Sledování jakosti hovězího masa během zrání
Kavanová, Monika
Diplomová práce je zaměřena na sledování jakosti v průběhu zrání hovězího masa. V literárním přehledu jsou definovány pojmy hovězí maso a jakost, dále je uvedena spotřeba hovězího masa, popsáno jeho složení a vlastnosti. Následuje výčet faktorů, které jakost hovězího masa ovlivňují. Faktory jsou rozděleny na intravitální a postmortální. Hlouběji jsou popsány postmortální procesy, doplněné o možnosti a následky jejich abnormálního průběhu a další jakostí vady. Praktická část práce je věnována porovnání vybraných parametrů masa jalovic (n = 6) masného plemene Aberdeen Angus (AA) a kombinovaného plemene České strakaté (SŠ). Ve výsekových částech Musculus longissimus dorsi (nízký roštěnec - NR) a Musculus adductores (svrchní šál - SŠ) byly po dobu osmi týdnů zrání ve vakuu (1-2 °C) sledovány parametry pH, elektrická vodivost a barva. Barva byla měřena spektrofometricky s využitím barevného prostoru CIELAB.
Využití spektrofotometrických metod ke kontrole falšování potravin
Pytel, Roman
Tématem této diplomové práce je " Využití spektrofotometrických metod ke kontrole falšování potravin". V teoretické části jsou uvedeny kapitoly týkající se falšování potravin (obecně), falšování medu, jakostních požadavků na med, spektroskopie a jejich druhů. Diplomová práce je zaměřena na spektrofotometrické měření vzorků medu a cukerných sirupů, kde byla sledována barva a složení medu. Metody použité k analýze jsou NIR spektrofotometrie a UV/VIS spektrofotometrie Získané výsledky byly statisticky a graficky zpracovány. Z výsledků vyplývá, že použití FT-NIR pro detekci falšování medů je vhodnou metodou pro kontrolu medů. Nejméně efektivní metodou k prokázání falšování medů je spektrofotometrické stanovení barvy medů. Při použití této metody nelze prokázat souvislost mezi barvou medu a barvou cukerného sirupu.
Potravinářská barviva u vybraných živočišných produktů
Kalužíková, Klára
Tato bakalářská práce se zabývá využitím barviv v živočišných produktech. Jaká pravidla je dle legislativy nutné dodržet, aby bylo možné daný pigment aplikovat do výrobku. Dále jsou rozebrána limitní kritéria pro tuto skupinu přídatných látek. Barvící látky jsou rozděleny a blíže specifikovány. V další části je popsána jejich aplikace do výrobků z masa, mléka a vajec. Je zde vysvětleno, proč se barviva využívají a zda je to nutností. Další kapitola pojednává o vnímání barvy lidským tělem, jaký má vliv na intenzitu chuti a které nástroje je možné využít při hodnocení barvy u potravin. Závěrečná část práce se věnuje zdravotnímu vlivu barviv.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 17 záznamů.   předchozí11 - 17  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.