Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 116 záznamů.  začátekpředchozí107 - 116  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský plán - River Terrace Bar
Řezníček, Petr ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Fuka, Martin (oponent)
V dnešních pohostinských zařízeních má ekonomika mnohem větší význam, než samotná odbornost, proto se často zapomíná právě na tvorbu podnikatelského plánu v rané fázi podnikatelské činnosti. Předmětem mého podnikání jsem si zvolil provoz kabaretního baru ve stylu podniků z 30. let 20. století v nově vznikajícím hotelu River Terrace na pražském Smíchově. V teoretické části se zabývám postupy k vytvoření kvalitního podnikatelského plánu. Praktická část obsahuje konkrétní plán pro mou společnost přes podrobnou analýzu trhu a konkurence, plánování vhodné marketingové strategie až po sestavení provozního a finančního plánu včetně prognózy vývoje hospodaření na pět let dopředu. Cílem této práce je zjistit proveditelnost a reálnost podnikatelského záměru a dozvědět se, jaké šance má podnik na úspěch a zda by bylo vhodné do tohoto plánu investovat.
Molekulární a biochemické charakteristiky geneticky modifikovaných rostlin ječmene
KOCKOVÁ, Lucie
V současné době jsou v masovém měřítku pěstovány plodiny odolné vůči herbicidům a k ničení plevelů se používají širokospektrální herbicidy. Toto je?většinou za předpokladu, že polní plodiny jsou tak geneticky upraveny, že nesou ve svém genomu zabudovaný gen, který zodpovídá za odolnost proti příslušnému herbicidu či herbicidům. Tyto herbicidy by pak následně neměly poškodit úrodu. Odolnost plodin proti širokospektrálním herbicidům tedy záleží na genech, které byly do genomu plodiny vloženy. Velmi často se jako gen zajišťující rezistenci vkládá do genomu plodin gen bar. Ten zajišťuje odolnost proti širokému spektru herbicidů, jako např. glufozinátu a Bialophosu. Pro selekci transformantů a předběžné hodnocení míry exprese cílového transgenu se současně vnáší vhodný markerový gen. Často jím bývá gen pro ?-glukuronidázu GUS, který patří mezi nejpoužívanější reportérové systémy k průkazu exprese transgenu, a zároveň umožňuje analyzovat expresi na úrovni pletiv, buněk, i celých buněčných organel.V rámci diplomové práce byly pomocí PCR a histochemické detekce přítomnosti enzymu ?-glukuronidázy detekovány transgenní rostliny jarního ječmene odrůdy Golden Promise, transformované geny bar a gus. Přítomnost genu gus byla stanovována v různých částech rostlin.
Dostavba občanské vybavenosti obce Zdenice.
ROSA, Jan
Má diplomová práce se týká vyprojektování nových fotbalových kabin v obci Zdenice. Projekt má dvě varianty. První je vyprojektování fotbalových kabin včetně baru. Druhá je vyprojektování kabin bez baru.
Analýza konkurence pohostinství a restaurací v městě Prostějov
Krchňáková, Lucie ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Kolářová, Blanka (oponent)
Trh gastronomických zařízení v České republice zažívá v posledních letech řadu změn. Příčiny změn můžeme hledat na straně nabídky i poptávky. Stranu poptávky významně ovlivňují rychle se měnící preference zákazníků a jejich kupní síla. Služby, které gastronomická zařízení nabízejí patří k těm, které jsou nejrychleji omezovány v době poklesu nebo stagnace kupní síly zákazníků. Naopak v době růstu kupní síly a životního standardu se restaurace stávají vítaným zpestřením, na které si lidé rychle zvykají. Studie provedené v zemích EU potvrzují, že v době růstu národní ekonomiky předbíhá růst gastronomických segmentů přírůstek HDP a tím v podstatě odstraňuje deficit z období recese a stagnace. Růst životní úrovně a kupní síly obyvatel měl pozitivní efekt na růst počtu restaurací, pohostinství, fast foodů apod. Tradiční restaurace a gastronomická zařízení vznikala zejména ve městech a významná se stala dostupnost v době obědů. Obědová menu jsou jedním z hlavních konkurenčních nástrojů tradičních restaurací. Spolu se změnou životního stylu vzrostl i počet fast foodů a take away restaurací, které jsou využívány také zejména v době obědů a poledních přestávek. Silnou pozici na trhu mají stále tradiční české restaurace. Zákaznické preference se ale mění a zákazníci začínají věnovat pozornost novým restauracím s netradiční kuchyní typu mexická, indická, thajská, jižní Amerika apod. Tradiční restaurace navíc ztratily trochu své exkluzivity a jsou cenově dostupnější v důsledku konkurence s nově vznikajícími pizzeriemi a asijskými restauracemi. Pokud si chce dnes někdo otevřít restauraci nestačí mu jen dobrá lokalita a kvalitní kuchař. Začínající podnikatel musí pečlivě zvažovat, jak bude jeho podnik vypadat, co bude nabízet a na jaké zákazníky se zaměří. Dalším důležitým aspektem je samozřejmě konkurence. Analýza a sledování konkurence umožňuje podniku se odlišit a zaměřit se na jiné zákazníky nebo jim nabídnout něco jiného než konkurent. Odvětví restaurací a pohostinství patří podle odvětvové klasifikace ekonomických činností do oddílu 55. OKEČ 55 zahrnuje hotely, kempy, restaurace, výčepy a bary, účelové stravování a dodávky hotových jídel. V roce 2005 bylo v této oblasti evidováno 50 233 ekonomicky aktivních subjektů z toho 44 138 podniků fyzických osob. Většina z nich se řadí mezi malé podniky do 50 zaměstnanců. V ČR se v gastronomii prodá 17% všech potravin a nápojů. Při tom u nealkoholických nápojů tento podíl činí 20 % a u piva asi 50%.
Způsob výkonu advokacie v ČR
Kraitzová, Ivana ; Zdráhalová, Miluše (vedoucí práce) ; Hostinský, Jaroslav (oponent)
Práce obsahuje popis a analýzu nejdůležitějších prvků výkonu advokacie v ČR, stejně jako analýzu různých forem výkonu advokacie, které zákon o advokacii umožňuje. V jejím rámci jsou analyzovány vybrané prvky obchodních společností a sdružení, je brán také ohled na nové formy, zavedené novelou, účinnou od 1.dubna 2006. Práce je koncipována dle časového sledu, umožňuje tedy porovnání úpravy výkonu advokacie před novelou a po ní.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 116 záznamů.   začátekpředchozí107 - 116  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.