Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Úvod do molekulární gastronomie aneb hovory s Mojmírem
Raab, Miroslav
Tato populární přednáška je úvodem do molekulární gastronomie, kterou založili společně Hervé This a Nicholas Kurti. Tato vědecká disciplína vyplňuje mezeru mezi potravinářskou technologií a praktickou gastronomií. Tento přístup je doplněn několika praktickými příklady.
Polymery a lidé
Raab, Miroslav
Přednáška uvádí v chronologickém přehledu nejdůležitejší objevy polymerních materiálů a jejich objevitele. Zvláštní pozornost je věnována roli náhody, která zdánlivě napomohla některým významným vynálezům.
Zajímavé a efektní pokusy z organické chemie
Hrubý, Martin
Pokusy jsou nepostradatelnou součástí kvalitní výuky chemie, protože osvětlují některé zákonitosti přírody v praxi a zejména vizuálně atraktivní pokusy navíc činí studium chemie přitažlivějším. Je rozebráno několik příkladů takových pokusů.
NMR spektroskopie: principy a aplikace v chemii, biologii a lékařství
Brus, Jiří
Přednáška podává historický průřez vývojem NMR spektroskopie a jejích aplikací. Uvádí základní témata chemie, strukturní analýzy, biologie a lékařství, která jsou řešená NMR spektroskopií.
Pohledy do mikrosvěta
Lednický, František
Na příkladech převážně z oblasti polymerních materiálů je v presentované práci stručně uveden přehled možností mikroskopických technik, mikroskopických preparací, metod zobrazení a výsledků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.