Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 16 záznamů.  předchozí11 - 16  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Food Additives – Yes or No?
Morávková, Lenka ; Matějková, Martina ; Petrusová, Zuzana ; Šolcová, Olga
The aim of this contribution is to show the advantages or disadvantages of the food additives.
Plný tet: SKMBT_C22017112810170 - Stáhnout plný textPDF
Plný text: content.csg - Stáhnout plný textPDF
Separation of Gasses by Supported Liquid Membranes.
Izák, Pavel ; Žitková, Andrea ; Žák, Michal ; Vejražka, Jiří ; Kárászová, Magda ; Petrusová, Zuzana
Two swollen polyamide thin-film composite membranes were tested for effective CO2/CH4 separation. It was found that the water wettability has a key role for the separation of binary mixture representing a raw biogas, i.e. containing CO2 and CH4. The transport properties were analyzed by means of a mathematical model simulating gas permeation. A new modification of the mass transport coefficient model provided the concentration profiles of individual components on both sides of the membrane (inaccessible in experiments). Furthermore, the model enabled the evaluation of the mass transport coefficients of the gases in the mixture under varying stream flow rates and arrangements with respect to the membrane separation cell size. Therefore, the possibility of scale-up was discussed for both membranes and flow cell arrangement. Although the mathematical model was developed for a flat sheet membrane configuration, the results can be applied for a real spiral wound module with a wider surface.
Plný tet: SKMBT_C22017112810150 - Stáhnout plný textPDF
Plný text: content.csg - Stáhnout plný textPDF
Printed Visible Leak Detector of Low Oxygen Atmophere.
Šabata, Stanislav ; Kuncová, Gabriela ; Obr, T.
Plný tet: SKMBT_C22017112810140 - Stáhnout plný textPDF
Plný text: content.csg - Stáhnout plný textPDF

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 16 záznamů.   předchozí11 - 16  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.