Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Charakteristika likérových vín, jejich výroba a uplatnění v gastronomii
Zapletalová, Nikola
Bakalářská práce je zaměřena zejména na charakteristiku a výrobu likérových vín a také na jejich uplatnění v gastronomii. Soustředí se hlavně na likérová vína vyráběná v oblastech Španělska a Portugalska, ovšem krátce se zmiňuje i o rozšířenosti a oblibě těchto vín v České republice. Práce je věnována historii a zrodu nejznámějších likérových vín. Následující kapitola se zabývá legislativou, protože tato vína vymezují zákony, nařízení a ustanovení a při výrobě vín je nutné se jimi řídit. Dále se práce zaměřuje zprvu obecně na charakter likérových vín a poté konkrétně na charakter těch nejvýznamnějších. Další kapitola popisuje technologii nejslavnějších likérových vín, jimiž jsou Portské, Sherry a Madeira. V literárním přehledu jsou uvedeny i vhodné odrůdy, které úzce souvisí s výrobou vín. Poslední kapitola pojednává o využití likérových vín v gastronomii. V závěru práce byl sestaven dotazník zaměřený na znalost a oblíbenost likérových vín.
Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli
Zapletalová, Nikola
Diplomová práce se zabývá hodnocením jakostí masných výrobků a jejich posouzením z hlediska tuku a soli. Teoretická část práce popisuje tradiční i legislativní dělení masných výrobků, suroviny používané v masné výrobě, jednotlivé technologické operace výroby, rizika spojená s příjmem tuku a soli. V praktické části byly vyrobeny dva masné výrobky, a to Debrecínské párky a Vídeňské párky. Párky byly vyrobeny ve dvou variantách, kontrolní s obsahem soli 2 % (kontrolní vzorek) a varianta se sníženým obsahem soli 1,6 % (experimentální). Senzorická analýza Debrecínských párků neprokázala statisticky významné rozdíly u žádného deskriptoru, kdežto u Vídeňských párků byly zjištěny rozdíly v barvě, šťavnatosti a slanosti. Výsledky analýzy mohou souviset nejen se slaností, ale i s rozdílným obsahem tuku. Dotazníkové šetření obliby párků a konzumace soli prokázalo častější konzumaci masných výrobků u mužů než u žen, při nákupu výrobků je významným faktorem hlavně kvalita výrobků a u párků se zaměřují především na obsah masa. Konzumace soli u respondentů přesahuje doporučenou denní dávku.
Vnímání značky
ZAPLETALOVÁ, Nikola
Cílem diplomové práce na téma: "Vnímání značky" je, na základě analyzování a porovnání vnímání vybrané značky z pohledu veřejnosti a společnosti, vytvořit návrhy změn v komunikaci této značky.

Viz též: podobná jména autorů
3 Zapletalová, Nikola
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.