Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv samobuzeného kmitání na pracovní přesnost obráběcích strojů
Tomeček, Ondřej ; Merenus, Ondřej (oponent) ; Hermanský, Dominik (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá vznikem samobuzeného kmitání při obrábění a jeho vlivem na kvalitu obrobeného povrchu. Dále se v práci uvádí způsoby, jakými se potlačuje vznik samobuzeného chvění v obráběcích strojích. Nakonec jsou tyto způsoby porovnány.
Lis s přímým pohonem 8 000 kN
Tomeček, Ondřej ; Dokoupil, Vladimír (oponent) ; Omes, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce na téma dvoubodový klikový lis o jmenovité síle 8 000 kN se zabývá návrhem lisu s variabilní šířkou pracovního prostoru. První část práce je stručný přehled současných dvoubodových lisů. V další části je řešen návrh lisu se dvěma samostatnými motory, což poskytuje velkou variabilitu rozmezí pracovního prostoru.
Lis s přímým pohonem 8 000 kN
Tomeček, Ondřej ; Dokoupil, Vladimír (oponent) ; Omes, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce na téma dvoubodový klikový lis o jmenovité síle 8 000 kN se zabývá návrhem lisu s variabilní šířkou pracovního prostoru. První část práce je stručný přehled současných dvoubodových lisů. V další části je řešen návrh lisu se dvěma samostatnými motory, což poskytuje velkou variabilitu rozmezí pracovního prostoru.
Vliv samobuzeného kmitání na pracovní přesnost obráběcích strojů
Tomeček, Ondřej ; Merenus, Ondřej (oponent) ; Hermanský, Dominik (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá vznikem samobuzeného kmitání při obrábění a jeho vlivem na kvalitu obrobeného povrchu. Dále se v práci uvádí způsoby, jakými se potlačuje vznik samobuzeného chvění v obráběcích strojích. Nakonec jsou tyto způsoby porovnány.
Nové technologické postupy při využití rybího separátu
TOMEČEK, Ondřej
Nové rybí produkty na trhu a metody kvalitního senzorického hodnocení jsou stále velmi důležitou součástí obchodní strategie. Po zabití a vyfiletování ryby nastává problém s využitím zbylých částí rybího těla. Řešením tohoto problému je rybí separát, který je vhodný pro vývoj nových rybích produktu (např. rybí párky). Tyto rybí produkty jsou poté senzoricky hodnoceny. Existují různé metody pro hodnocení smyslového profilu vybraného rybího produktu a ty jsou prováděny bud strojově nebo subjektivním míněním vyučených expertu. Změny smyslového hodnocení (vůně, chuť, pachuť, konzistence) jsou považovány za formy kvalitativních kritérií. Rybí maso, hlavně to sladkovodních ryb, je typ zboží, jež by melo být doporučováno a u kterého se zdá, že bude mít na trhu dobrou perspektivu. Proto zvládnutí těchto metod a samozřejmě jejich následující aplikace, je velmi důležité pro poptávku po rybím mase.
Metody senzorického posuzování rybího masa
TOMEČEK, Ondřej
Metody senzorického hodnocení kvality, zejména nových produktú na trhu, jsou stále velmi důležitou částí obchodní strategie. Po usmrcení ryby dochází v celém organismu ke změnám a ty se mohou různým způsobem promítnout do další charakteristiky produktu. Tyto změny senzorických znaků (vůně, chuť, pachuť a konzistence) jsou posuzovány podle formy jakostních kritérií. Existují různé metody hodnocení senzorického profilu vybraného rybího produktu a ty jsou prováděny buď pomocí strojů, nebo subjektivním míněním vzdělaných expertů. Rybí maso, především sladkovodních ryb, je typem zboží, které by mělo být prosazováno a které jak se zdá má dobrou perspektivu na trhu. Proto zvládnutí těchto metod a samozřejmě jejich následná aplikace jsou velmi důležité pro potřebu rybího masa a rybích produktů náročnými konzumenty.

Viz též: podobná jména autorů
6 TOMEČEK, Ondřej
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.