|
Rozvoj profesní kvalifikace: evaluace soutěže v oboru gastronomie
Sosnovská, Alena ; Smékalová, Lucie (vedoucí práce) ; Gabriela, Gabriela (oponent)
Abstrakt
Bakalářská práce Rozvoj profesní kvalifikace: evaluace soutěže v oboru gastronomie je rozdělena do tří částí. V teoretické i praktické rovině jde o systematické posouzení do cílené kvality dovedností a vědomostí žáků zejména v oboru kuchař, zjištěné v průběhu konání Regionálního kola soutěže pod názvem: GASTRO JUNIOR BIDVEST CUP. Regionální kola ve školním roce 2012 2013 a 2013 2014 probíhaly v podmínkách Střední školy hotelnictví a gastronomie Svazu českých a moravských spotřebních družstev v Praze 9 Klánovicích. Cílem a předpokladem EVAULACE je především stanovení kritérií podle kterých lze posuzovat míru získaných dovedností a vědomostí v různých segmentech hodnocení. Hlavním přínosem bakalářské práce je publikace docílených výsledků v závěrečné části vyvolání široké diskuze mezi odbornou a pedagogickou veřejností za účelem zlepšení celkové úrovně gastronomického školství v České republice.
Klíčová slova : GASTRO JUNIOR BIDVEST CUP, Gastronomie, Profesní kvalifikace, Soutěž, Soutěžní podmínky, Evaluace, Rámcový učební plán, Technologie přípravy pokrmů, Stolničení, Cukrářství, Kritéria hodnocení, Publikace výsledků.
|