Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti ovlivnění kvality sladu a jeho uplatnění ve výrobě piva
Podaný, Adam
V literární části bakalářské práce jsou shromážděny informace o možnostech ovlivnění kvality sladu a jeho uplatnění při výrobě piva. V praktické části je posuzován vliv aplikace dusíku a síry na kvalitu sladu. Z výsledků maloparcelního polního pokusu založeného v r. 2012 na pozemku ZD Agrospol Velká Bystřice můžeme pozorovat pozitivní vliv aplikovaných N a S- hnojiv na kvalitu sladu vyrobeného ze zrna jarního ječmene odrůdy Bojos. Hnojení dusíkem a sírou zlepšovalo klíčivost zrna. Zrno z variant hnojených N i N+S -- hnojivy rychleji klíčilo. Síranová síra příznivě ovlivňovala obsah škrobu v zrnu a tím i jeho extraktivnost. Obsah dusíkatých látek v zrnu korespondoval s dávkami dusíkatých hnojiv.
Možnosti ovlivnění kvality zrna ječmene mimokořenovou výživou a aplikací pomocných látek a elicitorů
Podaný, Adam
V literární části diplomové práce jsou shromážděny informace o možnostech ovlivnění kvality zrna ječmene mimokořenovou výživou a aplikací pomocných látek a elicitorů. V praktické části je posuzováno uplatnění hnojiv a pomocných přípravků firmy AGRA GROUP a.s. ve výživě jarního ječmene. Byla sledována dynamika růstu a vývoje rostlin ječmene, výnos zrna a jeho kvalita. Z výsledků maloparcelních polních pokusů založených v letech 2014 a 2015 na pozemku ZD Agrospol Velká Bystřice můžeme pozorovat pozitivní vliv mimokořenové výživy především na podporu tvorby výnosu zrna ječmene odrůdy Bojos. Pozitivně byla ovlivněna i kvalita zrna, především jeho mechanické vlastnosti. Přípravek NanoFyt Si pozitivně působil na výnos, zvyšoval podíl předního zrna a přispíval k vyššímu obsahu škrobu. Listové hnojivo K-Gel podporovalo využití hnojiv UREAstabil + AmisaN, což vedlo k vyšším výnosům i k lepší kvalitě zrna. Přípravek nitrofenolát zvyšoval výnos a obsah škrobu v zrnu.
Možnosti ovlivnění kvality sladu a jeho uplatnění ve výrobě piva
Podaný, Adam
V literární části bakalářské práce jsou shromážděny informace o možnostech ovlivnění kvality sladu a jeho uplatnění při výrobě piva. V praktické části je posuzován vliv aplikace dusíku a síry na kvalitu sladu. Z výsledků maloparcelního polního pokusu založeného v r. 2012 na pozemku ZD Agrospol Velká Bystřice můžeme pozorovat pozitivní vliv aplikovaných N a S- hnojiv na kvalitu sladu vyrobeného ze zrna jarního ječmene odrůdy Bojos. Hnojení dusíkem a sírou zlepšovalo klíčivost zrna. Zrno z variant hnojených N i N+S -- hnojivy rychleji klíčilo. Síranová síra příznivě ovlivňovala obsah škrobu v zrnu a tím i jeho extraktivnost. Obsah dusíkatých látek v zrnu korespondoval s dávkami dusíkatých hnojiv.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.