Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Dynamika změn kvality cukrovky po mimokořenové výživě a aplikaci pomocných rostlinných přípravků =: The dynamics of changes in the quality of sugar beet after foliar feeding and application of auxiliary plant preparations /
Pechková, Jana
Disertační práce Dynamika změn kvality cukrovky po mimokořenové výživě a aplikaci pomocných rostlinných přípravků shrnuje výsledky maloparcelního polního pokusu prováděného v letech 2012 a 2013. Sledovány byly různé parametry; změna kvality cukrovky během růstu, srovnání vlivu tuhých hnojiv a mimokořenové výživy, stejně jako aplikace fungicidů. Byl proveden monitoring dynamiky příjmu živin během vegetace. Získaná data bylo možné srovnat s výsledky Hrušovanského cukrovaru. Poté byly zpracovány sklizňové výsledky, včetně vyhodnocení kvalitativních parametrů. Nakonec byl proveden monitoring akumulace příjmu živin během vegetace, sledováno bylo 6 makroprvků a 3 mikroprvky. Výnos bulev byl u všech variant s aplikovanými hnojivy vyšší, než u příslušných kontrolních variant. Nejvyšších výnosů bulev bylo v obou letech dosaženo pomocí mimokořenové výživy, po aplikaci hnojiva Fertiactyl Starter v kombinaci s dusíkatou výživou.
Změny cirkulace v prostoru Atlantik - Evropa a dopad těchto změn na trendy meteorologických charakteristik pro území České republiky
Pechková, Jana ; Žák, Michal (vedoucí práce) ; Pišoft, Petr (oponent)
V předložené diplomové práci studujeme změny cirkulace v prostoru severního Atlantiku a Evropy. Cirkulaci jsme vyjádřili indexem Severoatlantické oscilace. Zaměřujeme se na změny cirkulace během jednotlivých synoptických situací. Dále se zabýváme vztahem mezi Severoatlantickou oscilací a meteorologickými charakteristikami na území České republiky - teplotou vzduchu a rychlostí větru. Využíváme korelačních koeficientů a opět jsme se zaměřili na jednotlivé synoptické typy. V poslední části se věnujeme změnám teploty vzduchu v České republice v rámci vybraných synoptických typů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.