Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití bioaditiv v produkci bazalky (Ocimum basilicum)
Pečenka, Jakub
Tato diplomová práce byla zaměřena na využití bioaditiv (přípravků na bázi řas a bakterií) v produkci bazalky (Ocimum basilicum). V literárním přehledu jsou tyto bioaditiva obecně popsány, z hlediska jejich látkového složení, účinků a využití v praxi.Experimentální část se zabývá polním pokusem s bazalkou, který probíhal v Lednici na pozemku Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně v roce 2013.Porost bazalky byl rozdělen do 5 variant (4 přípravky + kontrola). Jednotlivé varianty byly ošetřeny přípravky Amalgerol Premium, EM -- farming Super aktiviert, Pro Milieu Terra a přípravkem od firmy Rawat bez obchodního názvu. Na bazalce byl sledován vliv těchto bioaditiv na výnosové a nutriční parametry. Nutriční parametry byly stanovovány jak z čerstvé bazalkové natě, tak ze sušené hmoty. Jednalo se o celkovou antioxidační kapacitu, obsah fenolů, flavonoidů a obsah sušiny. Z výsledků vyplývá, že aplikace těchto přípravků má jak pozitivní tak negativní dopad na sledované parametry u bazalky. Výnosové parametry nebyly těmito přípravky nijak významně ovlivněny. Největší efekt měly přípravky Amalgerol Premium a EM -- farming Super aktiviert na zvýšení celkové antioxidační kapacity, u varianty EM -- farming bylo navíc zjištěno zvýšení obsahu fenolů a flavonoidů.
Digitální gramotnost v oboru Informatika
Pečenka, Jakub ; Vaňková, Petra (vedoucí práce) ; Leipert, Jiří (oponent)
Předmětem této diplomové práce je zkoumání digitální gramotnosti v oboru Informatika. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy digitální gramotnost, digitální kompetence a rámec digitálních kompetencí. Tyto rámce, které se používají pro podrobnější definování a hodnocení digitálních kompetencí, jsou následně analyzovány, popsány a navzájem porovnány. Poté je na základě vybraných zdrojů popsána digitální gramotnost současných českých pedagogů. Dále je popsána v současnosti probíhající revize rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, jež do rámcového vzdělávacího programu přidává kompetenci digitální a vzdělávací obor "Informační a komunikační technologie" nahrazuje novým vzdělávacím oborem "Informatika". Závěrem teoretické části jsou analyzovány dostupné podklady pro přípravu výuky Informatiky v souladu se zmíněnou revizí. V praktické části je navrženo patnáct výukových aktivit do hodin nové Informatiky pro různé třídy druhého stupně základních škol. Aktivity jsou rozděleny do čtyř kategorií zmíněných v revizi: "Data, informace a modelování", "Algoritmizace a programování", "Informační systémy" a "Digitální technologie". V následující kapitole je popsán a zhodnocen průběh osmi vybraných aktivit, které byly realizovány v hodinách informatiky šesté a sedmé třídy a v hodinách volitelné...
Využití bioaditiv v produkci bazalky (Ocimum basilicum)
Pečenka, Jakub
Tato diplomová práce byla zaměřena na využití bioaditiv (přípravků na bázi řas a bakterií) v produkci bazalky (Ocimum basilicum). V literárním přehledu jsou tyto bioaditiva obecně popsány, z hlediska jejich látkového složení, účinků a využití v praxi.Experimentální část se zabývá polním pokusem s bazalkou, který probíhal v Lednici na pozemku Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně v roce 2013.Porost bazalky byl rozdělen do 5 variant (4 přípravky + kontrola). Jednotlivé varianty byly ošetřeny přípravky Amalgerol Premium, EM -- farming Super aktiviert, Pro Milieu Terra a přípravkem od firmy Rawat bez obchodního názvu. Na bazalce byl sledován vliv těchto bioaditiv na výnosové a nutriční parametry. Nutriční parametry byly stanovovány jak z čerstvé bazalkové natě, tak ze sušené hmoty. Jednalo se o celkovou antioxidační kapacitu, obsah fenolů, flavonoidů a obsah sušiny. Z výsledků vyplývá, že aplikace těchto přípravků má jak pozitivní tak negativní dopad na sledované parametry u bazalky. Výnosové parametry nebyly těmito přípravky nijak významně ovlivněny. Největší efekt měly přípravky Amalgerol Premium a EM -- farming Super aktiviert na zvýšení celkové antioxidační kapacity, u varianty EM -- farming bylo navíc zjištěno zvýšení obsahu fenolů a flavonoidů.

Viz též: podobná jména autorů
2 PEČENKA, Jiří
1 Pečenka, J.
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.