Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ocenění společnosti INTERSNACK a.s.
Palečko, Michal ; Kislingerová, Eva (vedoucí práce) ; Plaček, Jan (oponent)
Cílem diplomové práce na téma Ocenění společnosti Intersnack a.s. je stanovení tržní hodnoty podniku k 31. 12. 2013 pro potřeby managementu při řízení hodnoty společnosti a to na základě veřejně dostupných zdrojů. Práce je koncipována jako odborný posudek a autor ji rozdělil do několika kapitol. Nejdříve došlo ke zpracování strategické a finanční analýzy, na jejímž základě autor konstatoval, že společnost splňuje předpoklad trvalé existence. Následně došlo ke stanovení generátorů hodnoty, z kterých byl vytvořen finanční plán společnosti na roky 2014 - 2018. Samotné ocenění společnosti je provedeno pomocí dvou výnosových metod a to DCF ve variantě FCFF a EVA, kde jako diskontní míra sloužily průměrné náklady na kapitál, tedy WACC. Výsledkem práce je stanovení tržní hodnoty společnosti ve výši 3,7 mld. Kč.
Finanční analýza společnosti Krakonoš, spol. s r. o.
Palečko, Michal ; Mikan, Pavel (vedoucí práce) ; Boukal, Petr (oponent)
Cílem této bakalářské práce s názvem "Finanční analýza společnosti Krakonoš spol. s r.o." je posoudit finanční zdraví podniku v letech 2006 až 2010 pomocí aplikace řady finančně-analytických nástrojů. Mezi ně patří analýza absolutních ukazatelů, zahrnující vertikální a horizontální analýzu účetních výkazů, nebo vyčíslení čistého pracovního kapitálu. Dále byly analyzovány ukazatele rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity a vypočtena ekonomická přidaná hodnota. Nechybí ani aplikace bonitních a bankrotních modelů a srovnání podniku s odvětvím. Výsledkem této analýzy je fakt, že podnik používá velmi konzervativní strategii řízení. Proto je podnikání společnosti velmi málo rizikové a firma bezpečně funguje. Na druhou stranu se mu nedaří dostatečně využít svá aktiva a měl by se v tomto ohledu pokusit dohnat svou konkurenci z odvětví.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.