Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Stravovaní studentů bydlících na koleji Hvězda
Přibyl, Marek ; Tuček, Milan (vedoucí práce) ; Balážová, Eva (oponent)
Společné jídlo, hodování a další rituály spojené s jídlem jsou významnou součástí historie lidské společnosti. V současnosti se však můžeme setkat s úpadkem jejich významu. Cílem této práce je ukázat, jak studenti vnímají své stravování na koleji a jakou důležitost mu přikládají. Tato práce by se dala rozdělit do třech částí. V první je představen společenský a kulturní význam společného jídla v lidské společnosti a jsou zde uvedeny také výzkumné otázky. V druhé části je popsán průběh výzkumu, představeny použité metody sběru a analýzy dat. V poslední části jsou představena samotná zjištění získaná výzkumem. Po nastěhování je stravování studentů na koleji velmi individuální a studenti ho vnímají jako všední nedůležitou nutnost. Ke změně dochází dvěma možnými způsoby. První je individuální změna hodnot spojených s jídlem (např. při konfrontaci s dlouhodobými důsledky stravování na jedince). Druhý je společné jídlo s partnerem, kdy jídlo získává opět na významu. Tyto změny ve stravovacích návycích mohou při návštěvách doma vyvolat konflikty s rodiči. Práce se také věnuje půjčování a sdílení kuchyňského vybavení, které posilují vzájemné vztahy mezi spolubydlícími.

Viz též: podobná jména autorů
8 PŘIBYL, Martin
4 PŘIBYL, Matěj
5 PŘIBYL, Michal
6 PŘIBYL, Miroslav
8 Přibyl, Martin
4 Přibyl, Matěj
5 Přibyl, Michal
6 Přibyl, Miroslav
2 Příbyl, Milan
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.