Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Six Sigma and improvement of the specific financial control
Otčenášová, Jana ; Pelák, Jiří (vedoucí práce) ; Zouhar, Tomáš (oponent)
Diplomová práce s názvem "Six Sigma a zlepšenie špecifickej účtovnej kontroly" se v teoretické části zaobírá metodologií Six Sigmy ve všeobecnosti, jejím teoretickým konceptem. Počínaje definicí metody, definováním cílů jejího zavedení, rozebráním historie, jak metoda vznikla a jak se dostala do povědomí, dále se teoretická část věnuje hlavním aspektům Six Sigmy, jejím principům a přínosům, nástrojům, kompetencím pro řízení Six Sigmy, nákladům na kvalitu a nekvalitu z pohledu Six Sigma filozofie a to nejdůležitější, DMAIC metodologií, která propojuje teoretickou a empirickou část práce. Praktická část znázorňuje využití Six Sigmy, konkrétně postup DMAICR metody na rozpracovaném projektu účetního oddělení finanční centrály nejmenované mezinárodní společnosti sídlící na Slovensku, kterého podstatou je zlepšit proces sesouhlasení Hypotax účtu z důvodu identifikace nedostatků a významných mezer v procesu.
Influence of development of IS/ICT on accounting
Otčenášová, Jana ; Velechovská, Lenka (vedoucí práce)
Bakalářská práce s názvem "Vliv rozvoje IS/ICT na účetnictví" se zabývá v teoretické části formami a technikami účetnictví, jejich vývojem, vlivem IS/ICT na zpracování účetnictví, zahrnuje popis vývojových období IT a IS, vysvětlení automatizovaných účetních systémů a využívaní elektronické faktury a elektronického podpisu. Dále se práce věnuje právní regulaci České a Slovenské republiky v oblasti účetnictví zpracovávaného na počítači, rizikům a přínosům vyplývajících z využívaní automatizovaného účetnictví, využívaní internetu v účetnictví a trendem v této oblasti. Praktická část přibližuje vývoj zpracovávaní účetnictví společnosti Topas, spol. s r.o. od samého vzniku společnosti až po současnost a poukazuje na změny zpracovávaní účetnictví vyplývající z rozvoje IS/ICT v této firmě.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.