Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Stanovení reziduí chloramfenikolu v biologickém materiálu, vodě a krmivech metodou GC/MS
Lukačková, Dagmar ; Šalplachta, Jan (oponent) ; Rejtharová, Martina (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se věnuje problematice výskytu a stanovení reziduí chloramfenikolu v biologickém materiálu. Teoretická část je literární rešerší shrnující informace o veterinárních léčivech, jejichž použití je u potravinových zvířat zakázáno a dále shrnuje platné legislativních požadavky týkající se výskytu těchto látek v potravinách a potravinářských surovinách živočišného původu. V experimentální části pak bylo provedeno porovnání stávajících analytických metod používaných pro stanovení reziduí chloramfenikolu v různých biologických materiálech, které jsou vesměs založeny na čištění extraktu metodou extrakce tuhou fází, s novými postupy přípravy vzorku pomocí kolonek, ve kterých funkci sorbentu plní molekulárně otištěné polymery (Molecularly Imprinted Polymers - MIP).
Stanovení reziduí chloramfenikolu v biologickém materiálu, vodě a krmivech metodou GC/MS
Lukačková, Dagmar ; Šalplachta, Jan (oponent) ; Rejtharová, Martina (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se věnuje problematice výskytu a stanovení reziduí chloramfenikolu v biologickém materiálu. Teoretická část je literární rešerší shrnující informace o veterinárních léčivech, jejichž použití je u potravinových zvířat zakázáno a dále shrnuje platné legislativních požadavky týkající se výskytu těchto látek v potravinách a potravinářských surovinách živočišného původu. V experimentální části pak bylo provedeno porovnání stávajících analytických metod používaných pro stanovení reziduí chloramfenikolu v různých biologických materiálech, které jsou vesměs založeny na čištění extraktu metodou extrakce tuhou fází, s novými postupy přípravy vzorku pomocí kolonek, ve kterých funkci sorbentu plní molekulárně otištěné polymery (Molecularly Imprinted Polymers - MIP).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.