Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza cestovního ruchu ve vybrané oblasti
Poncová, Pavlína ; Svatošová, Libuše (vedoucí práce) ; Kristina, Kristina (oponent)
Diplomová práce se zabývá analýzou vývoje cestovního ruchu v Krkonoších. Ze získaných údajů jsou pomocí časových řad analyzovány ukazatele o počtu a návštěvnosti hromadných ubytovacích zařízení v celém regionu i v sedmi vybraných městech, kterými jsou Jilemnice, Vrchlabí, Janské Lázně, Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Pec pod Sněžkou a Špindlerův Mlýn. Pomocí tabulkového programu Microsoft Excel jsou vypočítány elementární charakteristiky a na základě adaptivních modelů zkonstruovány prognózy o návštěvnosti pro rok 2015. Adaptivní modely byly zvoleny pro značnou sezónnost, která se ve vybrané oblasti vyskytuje. V praktické části diplomové práce je shrnuto využití cyklobusů za období let 2011-2014. V závěru jsou shrnuty výsledky, které byly výzkumem o vývoji cestovního ruchu zjištěny a na základě toho jsou navržena doporučení pro rozvoj turismu ve všech ročních období.
Analýza trhu práce ve vybraném regionu
Tomešová, Adéla ; Svatošová, Libuše (vedoucí práce) ; Kristina, Kristina (oponent)
V diplomové práci se zabývám analýzou trhu práce v Královéhradeckém kraji. Popisuji vývojové tendence trhu práce a jeho struktury z hlediska ukazatelů zaměstnanosti a nezaměstnanosti, významných zaměstnavatelů a rizikových skupin. Pro hodnocení vývoje jsou použity elementární charakteristiky časových řad. Dále je uvedena prognóza budoucího vývoje nezaměstnanosti. V diplomové práci také popistuji realizované projekty na podporu zaměstnanosti v daném kraji. Na závěr práce jsou shrnuty zjištěné výsledky týkající se vývoje trhu práce v Královéhradeckém kraji.
Zhodnocení odrůdové odolnosti vybraného sortimentu zeleniny vůči houbovým patogenům
Maláková, Dana ; Koudela, Martin (vedoucí práce) ; Kristína, Kristína (oponent)
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit odrůdovou odolnost vybraného sortimentu odrůd salátu hlávkového, listového, ledového a zelí hlávkového vůči houbovým patogenům (Bremia lactucae a Fusarium oxysporum f. sp. conglutinanas) Tyto pokusy probíhaly v laboratorních podmínkách katedry zahradnictví FAPPZ na ČZU v Praze v růstových komorách. Pokusy se salátem probíhaly v definovaných podmínkách při teplotě 18 - 20 °C v režimu 12 hodin světla a 12 hodin tmy. Pokusy se zelím hlávkovým probíhaly v definovaných podmínkách v režimu při teplotě 14 °C den a 12 °C noc. Rostliny salátů byly vysety v miskách na jemném písku. Rostliny zelí hlávkového byly vysety do sadbovačů s výsevným substrátem. U všech pokusů byly založeny infikované a kontrolní varianty. Po vzejití rostlin byly pokusné varianty inokulovány vybraným patogenem. Po celou dobu pokusu byly rostliny pozorovány ve 2 - 3 denních intervalech. Experiment byl hodnocen pomocí modifikované standardní metody podle Pawelec et al. (2006). Pro hodnocení pokusů salátu byla použita modifikovaná metoda hodnocení v %. Bodová stupnice 0 - 9 bodů podle procentuálního napadení rostlin byla použita pro hodnocení pokusů zelí hlávkového. Výsledky této metodiky byly vyhodnoceny pomocí programu Statistica12. V pokusech hodnotících odrůdovou odolnost vybraných odrůd salátu hlávkového, listového a ledového k patogenu Bremia lactucae Bl:31, byl zjištěn statisticky průkazný rozdíl v citlivosti vůči tomuto patogenu. Z výsledků pokusů vyplývá, že nejvíce odolnými odrůdami byly Tarzan, Stamir, Adinal a Verala. Největší citlivost vůči patogenu Bl:31 vykazovala odrůda Dětenická Atrakce, dále pak Traper a Nikolaj. Vliv ošetření osiva horkou vodou (HWT) na potlačení patogena B. lactucae byl statisticky průkazný u odrůd Dětenická Atrakce (snížení o 10 %) a Dubáček (snížení o 7 %) v porovnání s infekční variantou bez ošetření HWT. U hodnocení citlivosti odrůd a linie zelí hlávkového bílého byl zjištěn statisticky průkazný rozdíl v napadení patogenem Fusarium oxysporum f. sp. conglutinans rasa 1. Průkazně nejcitlivější vůči patogenu Foc byla odrůda Pourovo pozdní (stupeň napadení po inokulaci 6,52 bodů).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.